De volledige betekenis en werking per edelsteen weten?

Hier lees je de betekenis per edelsteen, want je wilt een edelstenen armband bij je dragen met een reden. Toch? Daarom lees je op deze pagina alle antwoorden in uitgebreide blogs. Van chakra’s en sterrenbeelden tot de krachten per edelsteen. Zo weet je welke edelsteen armband het beste bij je past. 

De betekenis en werking van een edelsteen is voor iedereen verschillend. Dat kan het lastig maken om te kiezen, lees daarom hieronder verder.

Welke edelsteen past het beste bij mij? 

De edelsteen die het beste bij je past kiezen. Hoe doe je dat? D.m.v. intuïtie. Steeds meer mensen kiezen voor een edelstenen armband, sieraad of het bij zich dragen van een edelsteen. 

Daardoor ontstaan er steeds meer meningen, advies en dus.. Stressss!
Het belangrijkste antwoord is: de beste edelsteen is degene waartoe jij je het meest aangetrokken voelt.

Je intuïtief vermogen weegt dus het zwaarste bij het kiezen. Vraag je af waarom ‘jouw onbewuste’ je leidt naar deze steen. Welke boodschap heeft deze voor je?

Verder is het belangrijk om te weten dat je voorkeuren, net als met andere zaken in het leven, steeds veranderen. Het kan daarom zijn dat je van maand tot maand of jaar tot jaar een voorkeur hebt voor een heel andere steen. 

De stenen passen bij fases en uitdagingen waar je doorheen gaat. Een edelsteen armband wordt door velen dan ook “instrument” genoemd, wat je gebruikt bij de uitdagingen waar je mee worstelt. 

Hoe kies je de beste edelstenen armband voor jou?

Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij je de keuze. Hieronder zetten we er een paar voor je op een rij. Bij het maken van een selectie kan je jouw keus baseren op o.a.
• Je geboortemaand;
• Je sterrenbeeld;
• Element (lucht, water, vuur of aarde);
• Betekenis van de kleur;
• Het gekoppelde chakra;
• De werking en betekenis;
• O.b.v. je (onderbuik)gevoel.

Je kan elk punt als leidraad nemen of een combinatie ervan. Het is namelijk niet zo dat een stenen armband perse moet passen bij je sterrenbeeld of een geboortemaand, want je bent een uniek individu, met talloze factoren die meespelen in jouw huidige situatie. 

Heb je op dit moment bijvoorbeeld veel angst, verdriet of ben je in de rouw? Dan kan je onbewuste met een reden naar een andere steen sturen. Bijvoorbeeld naar een aquamarijn armband als je je op dit moment vaak verdrietig voelt.

Daarom is het altijd fijn om de betekenis en werking per edelsteen te weten. Daarover vindt je meer op deze pagina, de blogs per edelsteen boordevol informatie, maar ook gewoon in onze uitgebreide productomschrijvingen bij ons edelstenen armbanden overzicht.

Wat wordt bedoeld met een edelstenen instrument?
Met edelstenen instrumenten wordt bedoeld dat: een edelsteen je als instrument kan helpen bij een bepaalde uitdaging in je leven. Je moet natuurlijk zelf de uitdaging aangaan, maar de steen inspireert en motiveert je hierbij. Een voorbeeld..

Heb je bijvoorbeeld last van angst? Dan kan het dragen van een Amethist armband bijvoorbeeld helpen meer rust te geven in je gedachten, maar ook makkelijker dingen los te laten, zoals de vooroordelen / interpretaties die je over of van jezelf hebt. In dit geval helpt de Amethist armband je ook gedachten van angsten te scheiden. Wat je vooruit helpt in deze angsten achter je te laten. 

Zo heeft elke steen zijn eigen werking. 

Groene edelsteen betekenis en werking
De groene edelsteen staat qua kleur universeel voor: groei, de natuur en het opbloeien ervan, maar in spirituele context wordt de kleur groen geassocieerd met het hart – en daardoor met het hart chakra. 

Een groene edelsteen brengt harmonie, rust en helpt je om meer vanuit het hart te leven. Als je wensen wilt laten groeien/uitkomen, bijvoorbeeld m.b.t. fortuinlijkheid of vruchtbaarheid is een groene edelsteen bijvoorbeeld handig.

Groene edelsteen soorten
Onder de groene edelsteen soorten vallen onder andere; de groene aventurijn, groene jade, chrysocolla, moldaviet en nefriet en de Peridoot. 

Blauwe edelsteen betekenis en werking
De blauwe edelsteen geeft lucht, dat is ook precies waarom het element eraan gekoppeld wordt. Wat weer samenhangt met het vergaren van (hogere) wijsheid. Deze diepere inzichten komen van boven (de lucht) of juist uit je eigen onbewuste. 

Het helpt je dingen in perspectief te plaatsen en weer logisch te redeneren. De kleur blauw staat voor vertrouwen, rust en helpt bij het maken van weloverwogen keuzes. Handig als je bijvoorbeeld moeilijke keuzes moet maken of inzichten nodig hebt.

Blauwe edelsteen soorten
Blauwe edelsteen soorten zijn o.a. Sodaliet (donkerblauw), Aquamarijn (lichtblauw), Lapis Lazuli, Sodaliet en Azuriet. 

Paarse edelsteen betekenis en werking
De meest bekende betekenis van de paarse edelsteen is spirituele groei (vanwege de kleur paars). Paarse edelstenen zoals de Amethist, helpen niet alleen bij spirituele groei, maar ook je creativiteit kan er een flinke boost door krijgen. Als je persoonlijk wilt groeien, diepere betekenisvolle meditaties wilt houden dan kan de paarse edelsteen je hierbij helpen.

Paarse edelsteen soorten
De meest bekende paarse edelsteen soorten zijn o.a. de paarse amethist, paarse fluoriet, Sugiliet en Ametrien.

Zwarte edelsteen betekenis en werking
De betekenis van de zwarte edelsteen (bijv. Obsidiaan) is tweeledig. 

  1. Een zwarte edelsteen absorbeert negatieve energie, waardoor je angst, stress of een overvloed van een energie uit je systeem kan houden. 
  2. Zwarte edelstenen staan misschien nog wel het meest bekend vanwege het oplossen van energetische blokkades. Zwarte edelstenen zijn bijvoorbeeld handig als je last hebt van spanningen.

Zwarte edelsteen soorten.
Bekende zwarte edelsteen soorten zijn o.a. Obsidiaan, zwarte toermalijn en rookkwarts

Roze edelsteen betekenis en werking.
De bekendste betekenis van de roze edelsteen (bijv. de roze Opaal) is liefde en zachtheid bevorderen. Dit geldt zowel richting jezelf als naar anderen. Handig als je bijvoorbeeld erg kritisch bent naar jezelf, terwijl je weet dat het soms écht wel een tandje minder mag. 

De associatie van de roze edelsteen met liefde en het hart is logisch gezien de kleur. Daardoor worden roze ook gelinkt aan het hart chakra. Zo zouden de roze stenen helpen om makkelijker liefde te geven én te ontvangen.

Roze edelsteen soorten
De bekendste roze edelsteen soorten zijn o.a. roze opaal, unakiet, Rhodochrosiet, Rhodoniet en lepidoliet. 

Gele edelsteen betekenis en werking.
Denk je aan geel? Dan denk je al snel aan de zon! En denk je aan de zon? Dan denk je aan warmte, rust, genieten. Kortom: positiviteit. Gele edelstenen worden dan ook geassocieerd met het derde chakra (zonnevlecht chakra). 

Gele edelstenen om je arm werken als een échte positiviteit versterker. Ze zorgen voor een opgewekt en aangenaam gevoel, iets wat we op zware dagen allemaal wel kunnen gebruiken. Toch?

Een gele edelsteen armband is dan ook ideaal als je niet helemaal lekker in je vel zit. Of juist wél en het optimale uit elke dag wilt halen. Want een dag niet gelachen…

Gele edelsteen soorten
Bekende gele edelsteen soorten zijn o.a. gele jade, gele mooakiet, barnsteen en citrien.

Rode edelsteen betekenis
Rode edelstenen symboliseren passie en keiharde actie. Een rode edelsteen zorgt er voor dat je ‘er voor durft te gaan’. Het helpt je meer uit je schulp te kruipen, meer naar de voorgrond te treden en je actiever te mengen onder de mensen. Handig dus als je naar een feestje moet of nieuwe mensen wilt ontmoeten, maar het een beetje ongemakkelijk vindt.

Rode edelsteen soorten
Bekende rode edelsteen soorten zijn Rode jaspis, mooakiet, rhodoliet en rode granaat.

Witte edelsteen betekenis
Witte edelstenen staan symbool voor puurheid, reiniging en verlichting. Een witte edelsteen helpt je bijvoorbeeld bij pure focus/concentratie, opheldering en inzicht bij oplossingen als je het écht niet meer weet. Het helpt je bij het krijgen van kosmische hulp en wordt daardoor ook gelinkt aan het kosmische chakra (zevende chakra).

Witte edelsteen soorten
Bekende edelsteen soorten zijn bijvoorbeeld; maansteen, witte jade en natuurlijk bergkristal!

Betekenis en werking per edelsteen weten?

Wil je weten wat de betekenis is per edelsteen? Zoals bijvoorbeeld de jaspis edelsteen? Bekijk dan de Blogs op deze pagina. Elk blog gaat over een specifieke edelsteen, met o.a. informatie zoals;
• Wat is de betekenis van de steen?
• Bij welk chakra past de edelsteen?
• Bij welk sterrenbeeld past de edelsteen?
• Wat is de specifieke kleur van de edelsteen?
• Waar helpt de edelsteen bij?
• Hoe zet je de edelsteen in?
• Bij welke geboortemaand hoort de edelsteen?
• Bij welk element (lucht, water, vuur of aarde) hoort de edelsteen?

Andere vragen of opmerkingen? Zie je bijvoorbeeld een edelstenen armband die je zoekt niet bij onze edelstenen armbanden collectie staan? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op.

Disclaimer: hoewel kristaltherapie erg populair is, verzoeken wij bij het gebruik van edelstenen ter oplossing van klachten dringend eerst je huisarts en/of medische specialisten te bezoeken. Vervang een behandeling nooit met enkel edelstenen. Er wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven aan edelstenen, maar tot nu komen er gemixte berichten over kristaltherapie en de kracht van kristallen in de wetenschap terug. Dit komt omdat individuele gevallen er veel baat bij hebben gehad, maar er geen duidelijke meetbare uitwerking is van de edelstenen. Bovenstaande is dus ook gebaseerd op ervaringen.
Wat wij geloven? Dat het dragen van edelstenen armbanden een positieve uitwerking op je psyche kan hebben en daarmee ook op je lichaam. Wij zien het dragen van een edelstenen armband altijd als ondersteunend middel, nooit een op zichzelf staande oplossing. Los van de lopende onderzoeken naar edelstenen geloven wij dat elke 1% verbetering qua psyche en gezondheid mooi meegenomen is. Daarom raden we het dragen van edelstenen armbanden van harte aan als je denkt dat het ook maar een klein verschil kan maken. En.. De stenen armbandjes zijn natuurlijk ook nog eens super mooi!