Edelstenen armbanden

Kristallen opladen en reinigen

Kristallen opladen

Kristallen opladen en reinigen

Als je kristallen regelmatig reinigt, behouden ze hun energie en genezende krachten.

Waarom moet je kristallen schoonmaken?

Het antwoord is simpel. Je gebruikt de stenen om energie te geleiden; de energiestroom mag niet worden gehinderd door allerlei invloeden. Als je een kristal of edelstenen sieraad koopt, moet je het direct reinigen. Er kan stof opzitten en de steen/sieraad is door vele handen gegaan. Een kristal in een winkel absorbeert energie zoals een spons water opzuigt, op een bepaald moment is hij verzadigt.

Reinigingsmethoden

Je kunt je kristallen op verschillende manieren reinigen: met water, zout, aarde, je adem of geluidsgolven bijvoorbeeld. In de middeleeuwen werden kristallen vaak gepoetst met honing, waardoor ze hun glans terug kregen. Je kunt je stenen ook tijdens eenvoudige ceremonies reinigen met behulp van รฉรฉn van de vier elementen.

Wanneer reinigen?

Kristallen absorberen energie die vervolgens kan worden herleid voor therapeutische of magische doeleinden. Een kristal kan zowel positieve als negatieve energie absorberen, met name als hij wordt gebruikt voor genezing of bescherming.ย Draag je een kristal tegen negatieve invloeden op je werk, dan zal de steen continu negatieve energie opnemen.

Negatieve lading

Na verloop van tijd is het kristal verzadigd en vol negatieve energie. Hij loopt over, waardoor hij een averechtse werking krijgt. Draag je altijd een edelsteen of kristal, maak die dan eens in de drie maanden schoon. Draag je de steen zo nu en dan, reinig hem dan jaarlijks.

De vier elementen gebruiken

Bij de vorming van kristallen zijn de elementen betrokken.

Luchtkristallen kun je door de rook van een wierookstokje halen. Zo wordt alle negatieve energie afgevoerd.
Vuur heeft een zuiverende werking. Haal jouw kristal snel door een kaarsvlam om de negatieve energie te verdrijven.
Leg je kristal in vers bronwater ( niet in kraanwater ) Zo vloeit de negatieve energie uit de steen in het water. Water is een zuiver medium dat alle negativiteit absorbeert.
Aarde absorbeert negatieve energie. Leg de steen daarom in de aarde om hem te reinigen.

Visualisatie en ademhaling

Met de energie die vrij komt bij visualisatie en uit geluidsgolven kun je kristallen reinigen.

Reinig je stenen met visualisatie en je ademhaling. Als je in- en uitademt, circuleert de prana ofwel de levensenergie. Door over een kristal te ademen, stuur je iets van de levensenergie door de steen; deze energie voert alle negatieve energie af. Visualiseer hoe de levensadem als witte rook uit je mond het kristal ingaat en er grijs van de negatieve energie weer uitkomt.

Ook geluidsgolven reinigen kristallen. Luid een bel boven het kristal en visualiseer gouden geluidsgolven die door het kristal heengaan en de negativiteit verdrijven.

Kristallen reinigen met kristallen

Leg stenen die je wilt reinigen op een aggregaat ( samengroeisel ) van kristallen, bijvoorbeeld amethist. Een dergelijk cluster van kristallen trekt de negativiteit uit het kleinste kristal. Deze methode is zo effectief, dat je je kristallen maar eenmaal per jaar hoeft te reinigen.

Leg een kristal dat je wilt reinigen op een kristalaggregaat in de vensterbank. Laat het geheel minstens 24 uur liggen. Zo wordt de steen blootgesteld aan het licht van de zon en de maan. Licht is een vorm van energie en de lichtstralen die door de het kristal gaan, voeren de negatieve energie mee naar het kristalaggregaat eronder.

Je kunt je kristal ook in een zuiverend hexagram van kristallen leggen. Kwarts leent zich hier goed voor evenals zirkoon of topaas.ย Neem zes staafvormige kristallen en leg die met de punt naar binnen in een denkbeeldig hexagram. Met een andere kwarts teken je een hexagram in de lucht dat de zes kristallen verbind. Visualiseer de lijnen als gouden lichtstralen. Leg het te reinigen kristal 24 uur in het midden van het hexagram.

Na het reinigen kun je de kristallen opladen.

Vergroot de kracht van jouw kristallen. Stem ze af op persoonlijke energie en laad ze op bij maanlicht

Als je met kristallen wilt werken moet je ze ook verzorgen. Met kristallen die je regelmatig gebruikt, of om hebt in de vorm van een armband, bouw je een persoonlijke band op; je stemt ze af op jouw lichaamsenergie. Je kunt ze ook opladen met andere energiebronnen, zoals de maan. Als je de edelstenen gebruikt, geven ze energie af. Daarom moet je ze af en toe opnieuw opladen.

Energie aantrekken

Het opnieuw opladen van kristallen is met name belangrijk als je de kristallen gebruikt voor het aantrekken van positieve of heilzame energie. Door ze regelmatig op te laden, trekken ze die energie als een magneet naar zich toe. Als je kristal eenmaal is afgestemd op jouw persoonlijke energie, kun je ze beter door niemand anders laten aanraken. Dan zijn ze niet meer zo effectief en “vervuilt”

Het juiste moment

Laad jouw kristallen op tijdens een wassende maan. Dat is tussen de nieuwe en volle maan. Hoe voller de maan wordt, hoe meer energie er vrijkomt. Draag voor het opladen de kristal, ย in je zak om hem af te stemmen op de energie. Draag je edelstenen armband of halsketting de dag dat je ze wilt opladen. Stop je kristal NOOIT bij metalen voorwerpen zoals sleutels en munten. Die kunnen de kristal beschadigen.

Benodigdheden voor het opladen

Een wierook stokje ( de rook staat voor lucht
Een rode kaars Verwijst naar vuur
Een kommetje van hout gevuld met aarde
Een flesje etherische olie ( Patchouli of sandelhout olie )

Zet het flesje etherische olie in het midden. De andere voorwerpen stellen de elementen voor. Plaats het kommetje aarde er boven (noorden), het wierookstokje rechts ervan ( oosten ) de kaars eronder ( zuiden )en het kommetje water links ervan ( westen ). De plaatsing van de voorwerpen geeft de spreuk magische kracht.

Opladen met lucht
Steek de kaars en de wierook aan. Houd je kristal in de rook van de wierook en zeg; Ik laad je op met de kracht van de wind. Blaas daarna de rook over de kristal.

Opladen met water
Sprenkel water over je kristal en zeg; ik laad je op met de kracht van de golven. Beeld je indaag het water de energie van de regen en de zee bevat. ( grote schelpen zijn perfecte kommetjes)

Opladen met aarde
Leg jouw kristal in het kommetje aarde en zeg; Ik laad je op met de kracht van de aarde waar je ooit vandaan kwam. Beeld je in dat je kristal de energie van de aarde opneemt. Gebruik een kom van hout of klei.

Je kristal opwrijven
Wrijf jouw kristal in met een verdunde olie en zeg; Ik laad je op met de kracht van het leven, de harmonie en de waarheid. Beeld je in dat je energie overbrengt op het kristal.

Nu is jouw kristal opgeladen en om te voorkomen dat er negatieve energie bij komt kun je jouw kristal bewaren in een zijden zakje.

Geef een reactie