Home » Etherische oliën

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Weergeven 9 24 36

Etherische olie

Alles wat je wilt weten over etherische olie op één pagina; wat het is, wat het doet, welke etherische olie je moet kiezen en hoe jij deze kan gebruiken!

Wat is etherische olie?

Etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd zijn geurstoffen die in de kleine holtes en kanaaltjes van de plant liggen opgeslagen. Dat is precies waar de essentiële olie wordt gewonnen, uit de natuur. Deze geurende stoffen zijn de essentie ” ki” de levenskracht van de plant. Ki kan bijdragen aan jouw welzijn en levenskracht. Etherische oliën hebben een therapeutische werking. Zo kan essentiële olie verdampen, de kwaliteit van de lucht verbeteren of geestelijke en lichamelijke ongemakken verlichten. Elke olie/plant heeft daarbij zijn eigen eigenschappen: antiviraal, antibacterieel, rustgevend, reinigend, pijnverlichtend, medicinale werking en nog veel meer.

Is geur olie hetzelfde als etherische olie?

Nee, geur olie heeft géén therapeutische werking in tegenstelling tot etherische olie die dit wel heeft. De essentiële olie heeft vele namen, o.a. geur, aroma olie of aromatische olie. Aroma olie wordt vaak gebruikt tijdens aromatherapie of bij holistische therapie. Door een combinatie van massage met een olie kan je nog dieper ontspannen. Ook bij holistische therapie wordt aromatische olie vaker dan eens gebruikt.

Bijna alle oliën zijn bijvoorbeeld ook geschikt om massages mee te geven, in bad te gebruiken of enkel om te verdampen. Weet je niet wat je waarvoor kan gebruiken? Geen probleem. Wij geven bij elke olie aan hoe je hem het beste kan inzetten. Mocht je nog vragen hebben of advies willen? Dan kan je ons altijd bereiken! De naam aroma olie doet vooral denken aan geuren zoals; lavendel, may chang en tea tree.

Waar komen de essentiële oliën vandaan?

Etherische oliën komen vanuit de hele wereld. Het klimaat, de grond en weersomstandigheden hebben allemaal invloed op de plant en waar dus de etherische olie vandaan komt.

Zo komt onze Lavendel olie uit Kroatie, Eucalyptus olie uit Zuid Afrika, Pepermuntolie uit India, Tea Tree olie uit Australië, May Chang (Litsea) olie uit Vietnam, Citroengras olie uit India , Cederhout olie uit Mexico etc.

Waar kan ik etherische olie voor gebruiken?

Essentiële olie kan je voor héél veel verschillende doeleinden gebruiken. Therapeutische oliën voor pijnklachten of emotionele steun bijvoorbeeld. Of wil je graag weten hoe etherische olie wordt gemaakt? Welke olie combineert goed met Lavendel olie? Kun je etherische olie gebruiken als parfum? Waar gebruik ik pepermunt olie voor? De antwoorden op deze “meest gestelde” vragen vind je op deze pagina.

Hoe werkt etherische olie?

Essentiële olie in een diffuser werkt zo: De geur geeft signalen aan je hersenen, welke vervolgens omgezet worden in ‘actie’ door je hersenen. Deze ‘acties’ worden doorgegeven aan je lichaam, zo komt jouw lichaam in actie. Bijv. een gevoel van ontspanning. Dit proces gebeurt vliegensvlug.

Hoe werkt etherische olie bij een massage?

Meng voor een massage altijd eerst de essentiële olie met een basis olie. ( amandel-olie/jojoba-olie enzo.) Je kunt de massage olie ook uitstekend gebruiken bij voetreflex massages, ontspannende massages of juist een stevige sportmassage. Etherische oliën werken zowel energetisch als fysiek in op het lichaam. Zelfs de geur frequentie van een etherische olie kan een heilzame werking hebben op lichaam en geest.

Welke voordelen heeft essentiële olie van Jiva?

* spierpijn verminderen

* hooikoortsklachten

* verkoudheid

* desinfecterend

* spanningen en depressie verminderen

* geestelijke heling

* diy schoonmaak/schoonheidsmiddeltjes

Welke etherische oliën gebruiken bij:

 1. Verkoudheid: Eucalyptus en pepermunt olie.
  Eucalyptus en pepermunt hebben een verfrissende werking. Je ziet ze niet voor niets vaker terugkomen in bijvoorbeeld zalfjes zoals Vix / Vaprub. Wij houden het liever puur natuur! Onze 100% biologische etherische olie kan je in een verstuiver doen, gebruiken in kokend water, met een roller of je kan het druppelen in een inhaler. Deze bieden we ook aan als set!
 2. Spierpijn en spirituele bescherming: Rozemarijn olie
  Rozemarijn heeft een kruidige geur, welke het meest te vergelijken is met Eucalyptus. Het wordt al lang gezien als een helend kruid. Daarnaast zou het ook spirituele bescherming bieden. Niet alleen een fijne lucht dus, maar ook de moeite waard als de energie een beetje ‘off voelt’ in huis.
 3. Hooikoorts: Etherische Pepermuntolie
  De olie favoriet van mensen die last hebben van hooikoorts (als het weer het seizoen daarvoor is). Door de combinatie met een inhaler verlicht je de luchtwegen.
 4. Nervositeit: Bergamot olie
  Last van nervositeit? Dan kan bergamot olie je waarschijnlijk wel helpen. Deze redelijk onbekende geur staat bekend om het afgeven van een kalmerende geur. Combineer het met een meditatiesessie voor optimale effecten.
 5. Sinaasappel
  Deze citrus achtige lucht bevordert creativiteit en het binnen laten komen van nieuwe inzichten. Handig als je even vastloopt! Ook deze geur helpt je meer te ontspannen, bij o.a. angst en nervositeit. Ook voor bronchitis en desinfectie lijkt sinaasappel bevorderend te werken.

Hoe kan ik de etherische olie gebruiken?

Jiva biologische etherische olie is te gebruiken in een aroma diffuser, olieverbrander, voor massage, als rustgever, zelf-behandeling voor allerlei kwaaltjes of om eventueel je eigen schoonheidsproduct te maken. Daarnaast hebben we wat uniekere ‘smaakjes’ voor jou, zo kan je de etherische olie gebruiken op nóg meer manieren. Zo hebben we geursteentjes, waar je de olie op kan druppelen, welke je lang blijft ruiken. Wil je de krachtige essentiële olie geuren altijd bij je dragen? Kies dan voor een van de aroma hangers voor om je nek. En…. Wij zijn een van de weinigen die 100% biologische etherische olie voor honden bieden. Niet voor rechtstreeks op de huid (dat is niet wenselijke met elke olie namelijk), maar met een keramische halsband! Zo houd je op een natuurlijke manier je hond blij, maar ook de vlooien en teken op afstand. Een win-win dus 🙂

Verschillende manieren voor het gebruik van etherische olie:

 • Aroma hanger
 • Geursteentjes
 • Diffuser
 • Olie verdamper
 • Op de huid (mits geschikt)
 • Massage (mits geschikt)
 • Bad (mits geschikt)
 • Druppelen op kussen
 • Inhaler
 • Keramische halsband (voor honden)
 • Etherische olie roller

Waarom biologische etherische olie:

Biologisch betekent niet alleen dat er dan geen landbouwchemicaliën zijn gebruikt bij de teelt van de planten (en dus beter voor de gezondheid van de bodem en het milieu), maar ook omdat het meestal betekent dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de teelt, vaak kleine boeren en/of duurzame gemeenschapsprojecten in armere landen een eerlijkere deal krijgen.

Biologische certificering

Biologische certificering zegt iets over de herkomst en is daardoor ook meer traceerbaar in vergelijking met de gewone biologische etherische olie op de open markt. De prijs van biologische oliën, kan soms erg verschillen. Dit heeft te maken met het feit dat voor bijvoorbeeld de Sandelhout olie, de boom minstens 30 jaar oud moet zijn voordat hij gebruikt kan worden om olie te winnen uit de houtsnippers.