Edelstenen armbanden

Past de Jade armband het beste bij mij?

edelstenen Jade

Past de Jade armband het beste bij mij?

Jade armbanden ( Jadeïeten ) zijn enorm populair, maar waarom precies? Lees hier de meest volledige uitleg over de Jade armband. Zo weet je zeker dat hij het beste past bij jou en je situatie.

Wat vindt je op deze pagina over de Jade armband?
• Voordelen van een jade armband dragen.
• Geschiedenis van de Jade.
• Bij welke geboortemaand hoort de edelsteen?
• Bij welk sterrenbeeld past de edelsteen?
• Bij welk chakra past de edelsteen?
• Bij welk element past de Jade?
• Wat is de kleur van de edelsteen?
• Waar helpt de edelsteen bij?
• Hoe zet je een jade in?

7 redenen om een Jade armband te dragen.

 1. Heilzame werking op nieren en bijnieren (adrenaline productie)
 2. Jade heeft een positieve werking op planten en natuur.
 3. Versterkt het zenuwstelsel en brengt deze tot rust.
 4. Groene jade brengt vreugde, energie en levensenergie.
 5. Helpt tegen hebzucht en inhaligheid.
 6. Bevordert herstel van weefsel na een verwonding of operatie.
 7. Jade kan (energetisch) met water gereinigd worden (hoeft niet).

Ik wil de jade armband kopen.

Geschiedenis van de Jade armband.
Voor de chinezen was Jade het kostbaarste edelgesteente. Deze zogenaamde “steen van de keizer” was verbonden met macht en gezag. De smaragdgroene variant was het waardevolste. In het oosten dichtte men Jade, een yang karakter toe. Men zag het als hardgeworden bergwater of zelfs als gestold drakenzaad. Jade zou een bewijs zijn van de vijf fundamentele deugden;

  • kuisheid
  • moed
  • rechtvaardigheid
  • bescheidenheid
  • wijsheid

Het was gewijd aan Kwan-Yin, godin van de compassie en aan Boeddha. Daarom maakten zij er al sieraden van. Waarom? Een jade armband is makkelijker bij je te dragen dan losse stenen. In China geven mensen elkaar als blijk van liefde uitgevouwen vlinders van Jade. Jade wordt ook wel geconcentreerde liefdes-essence genoemd. De puurheid en sereniteit ervan kunnen helpen een succesvolle en duurzame relatie op te bouwen. Als je geliefde op bezoek komt, neem dan een Jade steen en strijk er 2 maal zachtjes over met een stuk metaal, bijvoorbeeld een lepel. Het geluid van Jade zorgt voor harmonie en balans in al je relaties.

In Mexico werd Jade beheerd door de godin van de storm, chalchiuhtlicue, wat ‘ beminde, groene vrouw’ betekent. Volgens de Azteken kon de steen van chalchiuhtlicue dáár worden gevonden waar de bliksem was ingeslagen.

En hoe zit dat met de tegenwoordige tijd? Heb je een beetje spirituele aanleg? Dan weet je wellicht ook dat de Jade om dezelfde reden vaak op het nachtkastje te vinden is, onder het bed of als Jade armband aan de arm gedragen wordt.


Een armband van Jade bevrijdt je van negatieve gevoelens, kalmeert en stabiliseert. Hij helpt je een neutrale houding aan te nemen en de juiste maat te vinden in het eigen handelen. Leg je Jade armband s’nachts voor het raam, zodat het de stralen van het maanlicht kan opvangen. Visualiseer bij een nieuwe maan, hoe zilverkleurige maanenergie de steen doordringt en zeg; Lichtende maan, vervul mijn Jade met nieuwe kracht. Zo is de jade armband weer opgeladen met nieuwe energie.

Bij welke geboortemaand hoort de Jade armband?
De jade armband past bij de geboortemaand oktober. Lees voor verdere toelichting de alinea  hieronder.

Past de Jade armband bij mijn sterrenbeeld?
De Jade armband past bij het sterrenbeeld weegschaal (in de astrologie: 23 september t/m 23 oktober  Waarbij een stenen jade armband je kan helpen sneller spiritueel te groeien. Jade kan je helpen minder besluiteloos en minder idealistischer te zijn. Ook kan de steen je helpend zijn om je ruimdenkender, vreedzaam, vriendelijker en gastvrijer te zijn. 

Bij welk chakra past de armband van Jade?
De armband van Jade past bij het vierde chakra: het hartchakra ofwel  “anahata chakra” en stimuleert liefde en verzorging. Stenen die de kleuren groen en/of roze bevatten, werken in op dit chakra. Bijvoorbeeld: jade, groene aventurijn, kunziet, malachiet, peridoot, prehniet, rhodochrosiet, rhodoniet, rozenkwarts, serpentijn en smaragd. Het hartchakra is het centrale middelpunt. Voor het goed laten doorstromen van het hartchakra is het van belang om een goed evenwicht te hebben.

Bij welk element past de Jade?
De Jade edelsteen past bij het aarde element. Voor zijn aardende werking (rust) gebruik je Jade bij het mediteren. Aarde stenen zorgen voor evenwicht in lichaam en geest. Je zult dan merken dat je emoties meer in evenwicht zijn. 

Welke kleur heeft een Jade steen?
Er bestaan twee soorten kristallen die over het algemeen Jade worden genoemd. Het eerste is jadeïet, van het Spaanse “piedra de ijda” wat lendesteen betekent. Dit komt omdat het in Zuid-Amerika bij nierstoornissen werd gebruikt. De tweede soort, Nefriet, van het Griekse nefros, wat nier betekent is ook een jade kristal. Ook hier speelt het gebruik bij nierstoornissen een rol. Beide Jade typen worden soms ‘niersteen’ genoemd. Zowel bij jadeïet als nefriet komen groentinten het vaakst voor, hoewel jadeïet ook in veel andere kleuren gevonden wordt. Jadeïeten komen voor in de kleuren, zwart ( chloromelaniet), blauw, roze, lila, zachtpaars, wit, bruin, oranje, rood en geel. Nefriet kan wit, zwart, bruin, grijs of paars zijn. Groene kristallen werken kalmerend en genezend en stimuleren het hartchakra. Ze doen ons denken aan de natuur waarmee we ons van tijd tot tijd in verbinding moeten stellen. Draag een groene jade in een zakje dichtbij je hart om het hartchakra de hele dag te stimuleren.

Jade armband: de betekenis en werking.
Jade is een symbool van zuiverheid en sereniteit. de steen wordt in het oosten zeer gewaardeerd en staat voor wijsheid die in rust wordt verzameld. Het is een beschermend kristal dat de drager tegen letsel behoedt en voor harmonie zorgt. Op psychisch niveau stabiliseert Jade de persoonlijkheid en integreert het de geest met het lichaam. Het bevordert de zelfredzaamheid. Op geestelijk vlak verjaagt Jade negatieve gevoelens, verzacht de geest, stimuleert ideeën en laat taken minder ingewikkeld lijken. Emotioneel is jade een droomsteen. Leg de steen op je voorhoofd ( 3e oog ) zodat deze voor dromen vol inzichten zorgt. Het helpt je irritatie gevoelens los te laten. Spitirueel moedigt Jade je aan om te worden wie je echt bent. Het helpt jou jezelf te zien als een spiritueel wezen op een menselijke reis en haalt verborgen kennis naar boven. Fysiek is Jade een reinigende steen die de filterende en uitscheidende lichaamsorganen stimuleert. Het is bij uitstek een steen voor de nieren.

Genezing: Jade behandelt de nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen, herstelt de celvorming en skeletopbouw en heelt hechtingen. Het bevordert de vruchtbaarheid en ondersteunt de bevalling en is goed voor de heupen en milt. Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht.

Hoe kan je de Jade armband het beste gebruiken?

Leg of draag de Jade armband op een relevante plaats. Om liefde te stimuleren leg je de armband onder je kussen of het matras. De chinezen geloven dat het vasthouden van de Jade steen de deugden in het lichaam overdragen. Draag een jade steen in een borstzakje of aan een ketting om de hartchakra de hele dag te stimuleren.

Afhankelijk van je keuze o.b.v. het element en chakra,  zijn er verschillende manieren hoe de jade armband het beste tot zijn recht komt.

Voor het element lucht of kruinchakra: spirituele groei.
• Mediteren met de steen.
• Armband dragen als ondersteuning bij je persoonlijke groeiproces. 

Voor het element aarde of hoofdchakra: rustgevende werking.
• Armbandje leggen onder je hoofdkussen.
• Dragen voor het makkelijker ordenen van gedachten.
• Dragen voor het verminderen van je stresslevels.
• Als raadgever bij het maken van beslissingen

Ik wil de jade armband kopen.

Kanttekening bij jade: De edelsteen mag / kan (energetisch) gereinigd worden met water. Let op: Kan verkleuren bij langdurige blootstelling aan het felle zonlicht.

Disclaimer: net als bij alle andere edelstenen armbanden benadrukken we met klem dat ze niet dienen ter vervanging voor behandeling bij medische klachten. Raadpleeg bij problemen altijd een arts of medisch specialist. De positieve ervaringen berusten (vooralsnog) op persoonlijke en individuele cases, maar zijn nog niet op meetbare en herhaalbare wijze aangetoond. Wij geloven zelf dat een edelstenen armband vooral handig is ter ondersteuning. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie