Edelstenen armbanden

Past de Agaat armband het beste bij mij?

agaat geode doorsnede

Past de Agaat armband het beste bij mij?

Agaat armbanden zijn enorm populair, maar waarom precies? Lees hier de meest volledige uitleg over de paarse Amethist armband. Zo weet je zeker dat hij het beste past bij jou en je situatie.

Wat vindt je op deze pagina over de Agaat armband?
• Voordelen van een agaat armband dragen.
• Geschiedenis van de Agaat.
• Bij welke geboortemaand hoort de edelsteen?
• Bij welk sterrenbeeld past de edelsteen?
• Bij welk chakra past de edelsteen?
• Bij welk element past de Amethist?
• Wat is de kleur van de edelsteen?
• Waar helpt de edelsteen bij?
• Hoe zet je een amethist in?

7 redenen om een Agaat armband te dragen.

  1. Heilzame kristal voor massage voor stijve spieren in schouders en onderrug
  2. Stimuleert herinneringen en versterkt concentratie (voorhoofdchakra).
  3. Creëert vredige en kalmerende sfeer
  4. Ontspant het voorhoofdchakra
  5. Verlegt jou grenzen (op het hart leggen)
  6. Verhelpt spijsverteringsklachten, buikpijn, diaree (op de buik leggen)
  7. Agaat transformeert negatieve energieën en verbittering

Ik wil de agaat armband kopen.

Geschiedenis van de Agaat armband.
Sinds de tijd van het oude Babylon en het oude Griekenland wordt agaat als amulet voor genezing en bescherming gebruikt. Agaat, dat tot de kwarts-familie behoort, was één van eerste stenen die door mensen werd gebruikt. Bewerkte exemplaren dateren al van 25000 voor christus. Agaat dat verbonden is met de Griekse god van de genezing, Aesclepius, wordt al heel lang met genezing en bescherming geassocieerd. In het oude Babylon dacht men dat de kleuren van agaat verschillende eigenschappen bezaten. Zo zou rood agaat verlichting geven bij insectenbeten, groen agaat ooginfecties genezen en zwart of gestreept agaat, vrouwen beschermen tegen ziekten. Agaat zou bovendien beschermen tegen verdenking, vallen, vervelende elfen en gif.

WAARZEGGEN MET AGAAT
De vikingen en Angelsaksen gebruikten agaat om verloren voorwerpen op te sporen. Deze vorm van waarzeggen wordt axinomantie genoemd. Een dubbele bijl werd roodgloeiend gemaakt en met de steel op de grond geplaatst. Vervolgens werd een ronde agaat op de kop van de bijl geplaatst. Als de agaat op de bijl bleef liggen moest de eigenaar ergens anders zoeken. Maar als hij op de grond viel, moest het vermiste voorwerp in de richting van de wegrollende steen gezocht worden.

De variant Moasagaat, wordt al millennia als talisman gebruikt om gewassen te helpen groeien en te beschermen tegen slecht weer. Leg een misagaat op op een onopvallende plaats in uw tuin en versterk de positieve effecten met dit eenvoudige ritueel. Wijd de agaat bij nieuwe maan in, met de elementen- wierook ( lucht) , rode kaars ( vuur), water en aarde. Zeg bij elk element” kracht van “element” zegen deze steen om mijn planten goed te laten groeien.

En hoe zit dat met de tegenwoordige tijd? Heb je een beetje spirituele aanleg? Dan weet je wellicht ook dat de Agaat het bewustzijn verhoogt en verbindt met het collectieve bewustzijn van de eenheid van het leven en om dezelfde reden bij het mediteren wordt gebruikt of als agaat armband aan de arm gedragen wordt.

Bij welke geboortemaand hoort de Agaat armband?
De agaat armband past bij de geboortemaand mei. Lees voor verdere de alinea toelichting hieronder.

Past de Agaat armband bij mijn sterrenbeeld?
De Agaat armband past bij het sterrenbeeld tweelingen (in de astrologie: 22 mei tot en met 21 juni). Waarbij een stenen agaat armband je kan helpen jouw grenzen vast te stellen. Zo helpt het je meer voor jezelf te kiezen. Als mensen van je profiteren en beslag op je leggen en je het moeilijk vindt om nee te zeggen. Met meditatie kan je dit stimuleren. Mediteer met de agaat armband in je handen, visualiseer je aura als een alles-omhullend, gouden ei dat een barrière vormt tussen jou en de buitenwereld. Voel je innerlijke kracht groeien en zeg; Ik laat me niet beïnvloeden door anderen, tenzij ik besluit dat het in mijn voordeel is. Draag de agaat armband als steun elke dag. 

In de praktijk is een agaat steen vaak helpend voor sterrenbeelden zoals; schorpioen , tweelingen en vissen. Vanwege de eigenschappen/karaktertrekjes die deze sterrenbeelden vaak hebben.

Bij welk chakra past de armband van Agaat?
De armband van Agaat past bij het zesde chakra: het voorhoofdchakra ofwel: derde oog chakra. Dit chakra bevindt zich op je voorhoofd tussen je wenkbrauwen, vandaar ook de naam derde oog chakra. Dit chakra gaat over intuïtie en opent de poorten naar een hoger spiritueel bewustzijn. Geschikte edelstenen zijn amethyst, lapis lazuli, lepidoliet, sodaliet en blauwe saffier.


Bij welk element past de Agaat?
De Agaat edelsteen past bij het element lucht. De invloed van lucht ligt misschien minder voor de hand omdat de uitwerking vaak onzichtbaar is. Voor sommige kristallen is het echter van groot belang. Het duidelijkste van lucht is het opvullen van ruimtes zoals de geoden “belletjes” in kristallen. Lucht levert ook de noodzakelijke elementen voor chemische reacties tijdens een kristalformatie. Als element van geest, helderheid en kennis vult lucht jou met ideeën. Luchtkristallen helpen jou bij het focussen van jou gedachten en het nemen van beslissingen.

Welke kleur heeft een Agaat steen?
Agaten variëren in kleur van  blauw, bruin, groen, oranje, rood ( bloedagaat), wit en geel. Het kristal kan ook groene of bruinzwarte inclusies (mosagaat) of regelmatige banden rond de rand ( vestingagaat) hebben.

Agaat armband: de betekenis en werking.
Agaat stabiliseert de aura en elimineert en transformeert negatieve energieën. Het reinigende effect is krachtig op fysiek en emotioneel niveau. Op het hart gelegd geneest het de emotionele aandoening die het accepteren van liefde verhindert. Op de buik gelegd of als elixer ingenomen, stimuleert agaat de spijsvertering en is het goed tegen gastritis. Het heelt de ogen, de maag en de baarmoeder; het reinigt het lymfestelsel en de alvleesklier, en het verstevigt de bloedvaten en geneest huidaandoeningen.

Hoe kan je de agaat armband het beste gebruiken?
Afhankelijk van je keuze o.b.v. het element en chakra zijn er verschillende manieren hoe de agaat armband het beste tot zijn recht komt. Experimenteer zelf met deze Griekse methode als je last hebt van indigestie. Houd een agaat steen, of de armband tegen je buik als je pijn hebt of misselijk bent. Laat de heilzame energie van de agaat stenen je heiligbeen-chakra binnendringen je klachten te verminderen. Een agaat “ei” leent zich uitstekend voor een massage sessie. Rol de steen zachtjes over de te behandelen gebieden om spanning weg te nemen en de “patiënt” te kalmeren.

Voor het element lucht of kruinchakra: spirituele groei.
• Mediteren met de steen.
• Armband dragen als ondersteuning bij je persoonlijke groeiproces. 

Voor het element aarde of hoofdchakra: rustgevende werking.
• Armbandje leggen onder je hoofdkussen.
• Dragen voor het makkelijker ordenen van gedachten.
• Dragen voor het verminderen van je stresslevels.
• Als raadgever bij het maken van beslissingen

Ik wil de agaat armband kopen.

Kanttekening bij agaat: De edelsteen mag / kan (energetisch) gereinigd worden met water. Let op: Kan verkleuren bij langdurige blootstelling aan het felle zonlicht.

Disclaimer: net als bij alle andere edelstenen armbanden benadrukken we met klem dat ze niet dienen ter vervanging voor behandeling bij medische klachten. Raadpleeg bij problemen altijd een arts of medisch specialist. De positieve ervaringen berusten (vooralsnog) op persoonlijke en individuele cases, maar zijn nog niet op meetbare en herhaalbare wijze aangetoond. Wij geloven zelf dat een edelstenen armband vooral handig is ter ondersteuning. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie