Home » Aroma Diffusers

Toont alle 11 resultaten

Weergeven 9 24 36
Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser, ook wel etherische-olie-diffuser genoemd, is een soort beneveling-apparaat, die via waterverdamping met etherische olie een zeer ontspannende en fijne geur verspreidt. Je hebt ze in verschillende maten, kleuren en modellen.

Een aroma diffuser is een aanwinst voor je huis of praktijk.
Voor Sommige modellen staat een functionele werking voorop waar weer andere modellen beter in een modern interieur passen.
Het is tevens een perfecte mini luchtbevochtiger. Het water in een diffuser wordt omgezet in stoom door middel van hoge frequente trillingen, waardoor een koude verneveling ontstaat. Hierdoor blijven de moleculen van de etherische olie in tact en heeft een diffuser ook een therapeutische werking.
Je kunt een aroma diffuser gebruiken om een warme, comfortabele omgeving te creëren met geuren zoals lavendel of sandelwood. Of je kunt de lucht reinigen en de energie verhogen met citroen en eucalyptus.
Op warme dagen werkt een mengsel van citroen en pepermunt zeer verfrissend.

Aroma diffusers met etherische olie zijn ook uitermate geschikt om de lucht te desinfecteren bij ziektes en helpen ook symptomen van verkoudheid en griep te verminderen.
Brengt verlichting bij een verstopte neus, hoesten en keelpijn.
Hiervoor zijn etherische oliën zoals teatree, kruidnagel, eucalyptus, pepermunt en tijm heel geschikt.

In het algemeen zijn de aroma diffusers zoals hierboven beschreven met de koude nevel het meest effectief maar ook de meest prijzige variant. Echter als je goede kwaliteit etherische olie wilt verdampen is dit de beste manier om het meeste profijt van je olie te hebben.