Home » Aroma Diffusers

Toont alle 7 resultaten

Weergeven 9 24 36

Wat is de beste diffuser?

De beste diffuser is een aroma diffuser afgestemd op de ruimte van het gebruik. Voor regulier gebruik (slaapkamer woonkamer) is een diffuser met een gebruiksoppervlakte van 20-40 m2 de beste keuze. Deze etherische olie diffusers kan je kopen bij Jiva organic, natuurlijk beschikbaar in verschillende kleuren en vormen.

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser, ook wel etherische-olie-diffuser genoemd, is een soort beneveling-apparaat, waardoor via waterverdamping met etherische olie een zeer ontspannende en fijne geur verspreidt wordt. Je hebt ze in verschillende maten, kleuren en modellen.

Wat is een diffuser?

Een diffuser is het apparaatje waar je water in doet. Dit is meestal zo’n 300 ml tot 700ml daar druppel je de essentiële olie dan in. Vervolgens zorgt de aroma diffuser ervoor dat het water verdampt wordt met de olie. Dit proces gebeurt m.b.v. hoge frequenties (trillingen) en warmte. Dit proces wordt verneveling genoemd.

5 Voordelen van een aroma diffuser:

1. Laat vieze luchtjes verdwijnen en vervangt deze met jouw favoriete luchtje.
2. Verlicht klachten zoals hoofdpijn en hooikoorts. Afhankelijk van welke olie je kiest.
3. Maakt de lucht vochtiger en aangenamer om in te ademen.
4. Je stimuleert zelf de sfeer die je wilt, bijvoorbeeld: rust, romantiek of concentratie.
5. Veel essentiële oliën zijn schimmel- en bacterie dodend!

Heeft een aroma diffuser ook nadelen?

Alles heeft nadelen, ook een aroma diffuser. Deze treden met name op door foutief gebruik. Zoals je je kan voorstellen kan waternevel elektrische apparaten schade toebrengen als je deze te dichtbij zet. Zet de diffuser dus bijvoorbeeld niet pal naast je nieuwe tv! Zorg dat de aroma diffuser ruimte heeft om te vernevelen.

Essentiële olie is gezond, maar met mate. Het is natuurlijk niet de bedoeling dag en nacht de etherische olie diffuser aan te zetten in een klein kamertje. Daarnaast is iedereen uniek, zo ook het waarnemingsvermogen van de zintuigen. Ofwel: de een reageert sterker op ‘een luchtje’ dan de ander. Jij kan misschien heel goed tegen een luchtje, terwijl kinderen, huisdieren of je partner dat niet kunnen. Het is dus verstandiger het aantal druppels van etherische olie op te bouwen in plaats van direct veel druppels in de vernevelaar te doen.

Voelt de lucht te sterk aan? Gebruik de volgende keer wat meer water of minder druppels. Open een (tussen)deur of raam en laat olie zich verder verspreiden en op die manier uitdunnen in de ruimte waar je zit. Het is bij huisdieren en kinderen handiger de etherische olie vernevelaar te testen. Hoe reageren zij hier op? Kan je het beter gebruiken in dezelfde ruimte of juist niet? Zorg in ieder geval dat ze niet ‘verplicht’ in dezelfde ruimte hoeven te zijn, zo komen ook zij tot rust. Al is de kans groter kans dat ze juist op het aroma van de diffuser afkomen natuurlijk, houd ook daar rekening mee natuurlijk 🙂

Verschillende soorten diffusers?

Er bestaan verschillende soorten olie diffusers en Jiva Organic heeft ze allemaal! Een odor diffuser / geur diffuser verspreidt het aroma van de etherische olie door de ruimte. Het verschil zit in de ‘reikwijdte’ van de geurverspreiding, voor standaard gebruik is een ‘gewone diffuser’ voldoende. Een jumbo aroma verdamper heeft een grotere reikwijdte.

Waarin verschillen diffusers?
• De vorm.
• Met of zonder licht.
• Manier van verspreiding (bijv. ultrasone frequentie).
• Direct op stopcontact of met stekker.
• Kleur van de olie diffuser.
• Reikwijdte van het aroma.

Wat zijn de alternatieven van een aroma diffuser?

Een aromadiffuser is super fijn, maar je kan hem natuurlijk niet bij je dragen. Wil je wel het aroma bij je dragen? Dan is een aroma hanger of etherische olie inhaler een goed idee. De inhaler is super handig bij o.a. hooikoorts-, angst-/paniek- of verkoudheidsklachten. Geen fan van elektrische diffusers? Dan hebben we ook geurstenen en olieverdampers. Dezelfde heerlijke geur, slechts een andere manier van verspreiding.


Aroma diffuser olie

We hebben natuurlijk ook aroma diffuser olie voor jouw geurverspreider. Met enkele druppels en 300 ml water ruikt jouw woonkamer heerlijk! En ben jij ook zo bewust ingesteld als ons? Super! Want onze Jiva organic etherische oliën zijn 100% biologisch. We bieden zelfs etherische oliën die geschikt zijn voor honden.

Voor elk moment van de dag en jouw leven hebben we verschillende geuren, voor het stimuleren van een romantische setting tot het verlichten van jouw verkoudheid en angst. Wil je meer weten over onze aroma diffuser olie? Bezoek dan de categoriepagina. We leggen bij elke olie, zoals; Bergamot, tea tree, Rozemarijn en Lavendel uit wat de werking van de essentiële olie is.

Air diffuser met licht

Gebruik je een air diffuser in je slaapkamer of wil je meer ambiance creëren in de woonkamer? Kies voor een air diffuser met led licht of kleuren led.. Liever geen lichtgevende diffuser? Kies dan een olie geurverspreider met een rustgevende decoratie. We wisselen steeds de vormen en decoraties van onze geurverspreiders af, dus wees er wel snel bij! 

Kan je jouw favoriete olievernevelaar niet vinden? Laat het ons weten. We kijken dan of er al meer diffusers zijn dan op de website staan. Je kan natuurlijk ook onze webshop later nog eens bezoeken, waarschijnlijk vindt je dan nog meer – en andere – diffusers, etherische oliën, yoga artikelen en meer! 

Aromatherapie diffuser

Een aromatherapie diffuser is handig als je zelf aromatherapie geeft. Natuurlijk zijn deze diffusers ook geschikt voor jouw woon- of slaapkamer. Kies bewust voor onze aromatherapie diffusers met ultrasone trillingen en breng gestresste klanten volledig tot rust. Een aroma diffuser kun je dus prima thuis en in je praktijk inzetten. Want ook jij verdient immers rust na een intense dag vol mensen helpen. 

Luchtbevochtiger aromatherapie
Een diffuser kan ingezet worden als luchtbevochtiger bij aromatherapie sessies. Ook zonder massages helpt een luchtbevochtiger met het juiste aroma je klanten te ontspannen. En simpelweg de droge lucht te verminderen. Ben je met dit soort sessies bezig? Voeg dan onze biologische essentiële olie toe! Welke? Dat weet jij waarschijnlijk zelf als geen ander!

Design van diffuser?
Voor Sommige diffuser modellen staat een functionele werking voorop. We proberen altijd zo’n leuk mogelijke diffuser modellen uit te zoeken. Een aantal rustige designs gecombineerd met wat meer opvallende aroma vernevelaars. Met felle kleurtjes is het wel handig om te kijken of ze goed passen bij je design 🙂

Hoe werkt luchtbevochtiging met een aroma diffuser?
Het water in een diffuser wordt omgezet in stoom door middel van hoogfrequente trillingen, waardoor een koude verneveling ontstaat. Hierdoor blijven de moleculen van de etherische olie in tact en heeft een diffuser ook een therapeutische werking.

We hebben elk formaat, van de perfecte mini luchtbevochtiger tot de grote aroma diffuser die je voor een grote werkruimte nodig hebt.

Doel van een aroma diffuser

Je kunt een aroma diffuser gebruiken om een warme, comfortabele omgeving te creëren met geuren zoals lavendel of sandalwood, je kunt de lucht reinigen en de energie verhogen met citroen en eucalyptus of angst en stress verminderen met bijvoorbeeld bergamot of lavendel olie.

Op warme dagen werkt een mengsel van citroen en pepermunt zeer verfrissend.

Aroma diffusers met etherische olie zijn ook uitermate geschikt om de lucht te desinfecteren bij ziektes en helpen ook symptomen van verkoudheid en griep te verminderen.

Brengt verlichting bij een verstopte neus, hoesten en keelpijn. Hiervoor zijn etherische oliën zoals; teatree, kruidnagel, eucalyptus, pepermunt en tijm heel geschikt.

In het algemeen zijn de aroma diffusers zoals hierboven beschreven met de koude nevel het meest effectief maar ook de meest prijzige variant. Echter als je goede kwaliteit etherische olie wilt verdampen is dit de beste manier om het meeste profijt van je olie te hebben.

Jij kiest het doel, wij hebben de geschikte olie en diffuser. Vraag ons gerust om advies bij het kiezen van beide.

Wil je de etherische olie diffuser optimaal inzetten, maar weet je niet welke oliën je het beste kan kiezen? Informeer dan eens naar onze essentiële olie seizoens pakketten of maand licenties.

Hierbij stellen we oliën voor je samen die passen bij seizoens kwaaltjes. Zoals essentiële oliën die verlichting bieden bij hooikoorts, een emotioneel dipje en verkoudheid. Zo weet je zeker dat je altijd voorzien bent van de beste natuurlijke middeltjes op het juiste moment. Je kan ze natuurlijk ook zelf bestellen wanneer je er behoefte aan hebt, wij verzenden altijd dezelfde werkdag nog jouw diffuser of olie.

Morgen al minder last van stress / angst en een relaxte sfeer in je huis? Bestel vandaag nog jouw aroma diffuser met de oliën die daar het beste bij passen!