Home » Etherische olie honden

Toont alle 6 resultaten

Weergeven 9 24 36

Natuurlijke vlooienband en speciale etherische oliën voor honden

Natuurlijke vlooienband of speciale etherische olie voor je hond nodig? Bekijk de Jiva Organic keramische halsbanden voor honden. Chemische middelen zijn verleden tijd, laat de natuur zijn werk doen! Druppel wat biologische etherische olie tegen vlooien en teken op de keramische halsband, wacht 10 minuten en doe de halsband om de hals van je hond. Je hond is nu op natuurlijke wijze beschermd tegen vlooien en teken. Hoe dat precies werkt? Dat lees je hieronder.

Waarom een natuurlijke vlooienband (keramische halsband)?

Onze natuurlijke vlooienband is de tegenhanger van chemische anti vlooien en teken middeltjes. Chemische oliën of druppels dien je ook nog eens vaak rechtstreeks op de huid van je hond aan te brengen. Nou, dat doen wij liever niet. Jij wel? De kracht van de natuur is in mijn ervaring – en die van velen anderen – ook vele malen sterker én gezonder.

Hoe werkt de keramische halsband met etherische olie?

Aan de natuurlijke vlooien en tekenband zitten kralen van keramiek. Deze keramische kralen hebben twee effecten:
1. Door de trilling weren ze vervelende beestjes zoals vlooien en teken. Dit gebeurd m.b.v. infrarood straling. Vooral teken vinden dit heel vervelend. Vlooien zijn met name een bijvangst.
2. Ze absorberen de speciale etherische olie voor je hond. De pet drops oliën zijn speciaal samengesteld en versterken het teken en vlooien werende effect.

Jiva Organic biedt drie zelf samengestelde etherische oliën voor honden:
1. Tegen angst.
2. Eerste hulp druppels.
3. Anti vlooien en teken.

Elke essentiële oliën heeft zijn eigen unieke werking. Een combinatie daarvan versterkt deze werking zoals het weren van teken en vlooien. De beste selectie? Die hebben wij al voor je gemaakt, op basis daarvan hebben we de bovenstaande drie Jiva Organic pet drop oliën gelanceerd. Kanttekening: deze zijn afgestemd op een hond, gebruik deze dus niet voor andere huisdieren zoals katten, konijnen, enz.

Waarom gewone etherische olie geen goed idee is voor je hond?

Gewone essentiële oliën zijn onverdund, dat is prachtig voor jou, maar voor je hond wat minder. Hoe dat komt? Het reukorgaan van een hond is tot wel 100x sterker ontwikkeld dan die van ons als mens. De geur die wij ervaren bij een aantal druppels in een diffuser ervaart een hond dus al bij een halve druppel. Ook de huid van de hond, kan net als die van van ons, gevoelig zijn. Daarom is de etherische olie voor honden ook verdund met huid- en vacht vriendelijke natuurlijke ingrediënten.   

Waarom een keramische halsband tegen vlooien en teken?
Met een keramische halsband hoef je niet oliën rechtstreeks op de hondenhuid en -vacht aan te brengen. Olie trekt namelijk in de huid, in sommige gevallen kan zelfs natuurlijke olie irriteren. We adviseren daarom voor de zekerheid geen etherische oliën direct op de huid en vacht te druppelen. De keramiek kralen op de natuurlijke vlooienband absorberen de geur. Zo heb je wel het effect van de essentiële olie, maar het trekt niet in de huid. 

De halsband i.c.m. de Jiva pet drops anti teken en vlooien olie weert teken en vlooien, welke niet tegen de combinatie van de lucht van de olie en de trilling van de halsband kunnen.

Vermijd altijd de gevoelige delen van de hond zoals: neus, ogen, binnenkant oren en geslachtsdelen. Gebruik in plaats van druppels rechtstreeks op de huid en vacht een keramische halsband. Zo hoef je niet rechtstreeks op de huid en vacht te druppelen. Hoe dat werkt? Dat lees je hieronder.

In 5 simpele stappen de keramische halsband voor honden gebruiken:

  1. Je vouwt een stuk A4 papier een paar keer dubbel.
  2. Je legt de halsband met keramische kralen op het dubbelgevouwen stuk papier. 
  3. Je druppelt in totaal 2-3 druppels olie voor honden op de keramische kralen.
  4. Je laat de olie 10 minuten intrekken.
  5. Je kan nu de halsband aan de hals van je hond doen.

Wat is de beste natuurlijke vlooienband voor je hond?
De beste natuurlijke vlooienband kiezen is niet zo moeilijk. De beste keramische halsband is namelijk degene die je hond het best past. Wij bieden daarom verschillende afmetingen. Daarna rest alleen nog het kiezen welke kleur je het mooiste vindt.

Waar moet je rekening bij houden als je etherische olie voor je hond wilt gebruiken?
Een aantal oliën zijn enorm krachtig, zelfs verdund kan de olie giftig zijn voor je hond. Een aantal voorbeelden van oliën waar honden (niet) goed tegen kunnen zijn: Kaneel olie, tea tree olie, kruidnagel en tijm. Weet je dus niet zeker wat je doet als het gaat om etherische olie? Doe het dan dus liever niet. Wij hebben speciale essentiële honden-olie gemaakt zodat je je daar niet druk om hoeft te maken.

Ervaringen met de keramische halsband tegen vlooien en teken
De keramische halsband geeft bescherming, maar deze is nooit 100% teken en vlooien proof. Daarin is deze natuurlijke oplossing hetzelfde als chemische middelen. Het is daarom altijd belangrijk je hond(je) goed te controleren na een wandeling. Het dragen van de halsband i.c.m. de natuurlijk olie pet drops maakt wel een wereld van verschil t.o.v. geen bescherming.

Wat we vaak terugkrijgen is dat de honden zich door de olie ook meer ontspannen voelen tijdens de wandeling.

De andere oliën die we bieden zijn er specifiek op gericht je hondje meer te laten ontspannen en angst te verminderen. Zo hebben ze over het algemeen een meer relaxte ervaring van de dag. Dit geldt overigens zowel bij het wandelen als gewoon thuis.

Is de trilling van een keramische halsband schadelijk voor mijn hond?
Nee. De trilling heeft geen werking op je viervoeter, maar wel op insecten. Specifiek teken kunnen slecht tegen de trilling die afgegeven wordt door de natuurlijke vlooien- en tekenband.

Andere manieren om de halsband en etherische honden olie te gebruiken?

Net als wij mensen heeft een hond ook niet altijd zin in een heerlijke olie luchtje. We adviseren daarom in ieder geval het druppelen in periodes te doen. Ga je wandelen? Druppel dan vooraf even. Ga je voorlopig niet wandelen? Druppel dan, zeker in de winter even niet.

Merk je dat je hond onrustig is, stress heeft, moeilijk slaapt of moeite heeft met zich aanpassen? Probeer dan de andere etherische oliën voor honden van Jiva organic. De eerste hulp olie helpt bij het acuut meer tot rust komen. De essentiële anti-angst olie kan je bijvoorbeeld gebruiken vanaf een dag voorafgaand aan oud en nieuw, vanaf een dag voor verjaardagen, feestjes, logeerpartijtjes of andere drukke bijeenkomsten in huis. Kortom: anti-angst olie vooraf, eerste hulp olie nadien.

Er zijn nog tal van andere manieren om de oliën te gebruiken. Bijvoorbeeld op het hondenkussen, in de bench, een klein kussentje in de auto of in een andere hanger. Zolang de hond de olie maar kan ruiken kan dit al een positief effect hebben op zijn gemoedstoestand.


Moet ik de keramiek halsband na het wandelen afdoen?

Dat mag, maar liever niet. Het verschilt per hond of ze het vervelend vinden een halsband te dragen. Dat geldt net zo voor een keramische halsband. Vooral in de eerste maand is het belangrijk de hond zoveel mogelijk (eigenlijk 24/7) de tekenband te laten dragen. Zo went de hond en is het teken en vlooien werende effect optimaal.

Is de honden olie geschikt voor inname?
Nee. De honden olie is niet geschikt voor inname. Druppel deze dus enkel op de keramische halsband.

Mag ik de keramische halsband wassen?
Ja, dat mag. Bij voorkeur 1-2 keer per maand met lauwwarm water. Doe dit niet met chemische middelen zoals zeep en reinigers. Een reiniging met deze middelen kan namelijk ten koste gaan van de positieve werking van het keramiek. In het ergste geval kunnen de kralen kapotgaan of volledig hun werking verliezen. Als je hond gezwommen heeft, de band vies is omdat je gewandeld hebt in slecht weer (modder en zand), kan je de halsband gewoon afspoelen. Op zonnige dagen kun je deze gewoon te drogen leggen in de zon.  

Hoe lang gaan de keramische kralen mee?
Een natuurlijke vlooienband met keramische kralen kan erg lang meegaan, vele jaren zelfs, dit is afhankelijk van: het terrein, hoe je omgaat met de halsband en hoe de hond zelf is. Rustige hondjes doen natuurlijk langer met een keramische halsband dan wildebrassen, maar dat is ‘karakter’. Merk je dat de keramische kralen kapot aan het gaan zijn? Vervang ze dan.