Edelstenen armbanden

Past de Amethist armband het beste bij mij?

amethist armband informatie

Past de Amethist armband het beste bij mij?

Amethist armbanden (ook wel Amethyst) zijn enorm populair, maar waarom precies? Lees hier de meest volledige uitleg over de paarse Amethist armband. Zo weet je zeker dat hij het beste past bij jou en je situatie.

Wat vindt je op deze pagina over de Amethist armband?
• Voordelen van een amethist armband dragen.
• Geschiedenis van de Amethist.
• Bij welke geboortemaand hoort de edelsteen?
• Bij welk sterrenbeeld past de edelsteen?
• Bij welk chakra past de edelsteen?
• Bij welk element past de Amethist?
• Wat is de kleur van de edelsteen?
• Waar helpt de edelsteen bij?
• Hoe zet je een amethist in?

7 redenen om een Amethist armband te dragen.

  1. Bevordert rust en werkt zuiverend.
  2. Stimuleert spirituele groei en kosmisch contact leggen (kruinchakra).
  3. Helpt schadelijke patronen los te laten.
  4. Positieve werking op je hersenen.
  5. Helpt tegen nachtmerries en onrustige slaap.
  6. Zuivert andere edelstenen energetisch.
  7. Amethist kan (energetisch) met water gereinigd worden (hoeft niet).

Ik wil de amethist armband kopen.

Geschiedenis van de Amethist armband.
Oude stammen en beschavingen zoals de Grieken geloofden al in de kracht van de Amethist. Zij geloofden dat de steen je helpt tot rust te komen. Daarom maakten zij er al sieraden van. Waarom? Een
amethist armband is makkelijker bij je te dragen dan losse stenen.

Door de rustgevende werking van Amethist stenen werden zo o.a. omgetoverd tot prachtige sieraden, decoraties zoals schalen en in ruwe vorm gebruikt. De amethist werd o.a. ingezet als versterkend middel bij meditaties.

En hoe zit dat met de tegenwoordige tijd? Heb je een beetje spirituele aanleg? Dan weet je wellicht ook dat de Amethist om dezelfde reden vaak op het nachtkastje te vinden is, onder het bed of als amethist armband aan de arm gedragen wordt.

Een armband van amethist helpt je gedurende de dag je gedachten te ordenen en rust in je hoofd te krijgen. In de avond kan je met de amethist armband mediteren of hem onder je kussen leggen ter bevordering van de slaap. Zo kom je heerlijk tot rust na een stressvolle dag op het werk en sta je uitgerust weer op.

Bij welke geboortemaand hoort de Amethist armband?
De amethist armband past bij de geboortemaand februari. Lees voor verdere de alinea toelichting hieronder.

Past de Amethist armband bij mijn sterrenbeeld?
De Amethist armband (Amethyst) past bij het sterrenbeeld vissen (in de astrologie: 19 februari tot en met 20 maart). Waarbij een stenen amethist armband je kan helpen sneller spiritueel te groeien. Zo helpt het je meer voor jezelf te kiezen. Indrukken, uitspraken en meningen van anderen door de dag heen kunnen je erg beïnvloeden. De laat je met een amethist armband makkelijker los. Met meditatie kan je dit verder stimuleren.

In de praktijk is een amethist steen vaak helpend voor sterrenbeelden zoals; Kreeft, Waterman, de ram, tweeling en weegschaal. Vanwege de eigenschappen/karaktertrekjes die deze sterrenbeelden vaak hebben.

Bij welk chakra past de armband van Amethist?

De armband van Amethist past bij twee chakra’s: het Kruinchakra (ofwel: zevende chakra) en het Hoofdchakra (ofwel: zesde chakra). Het kruinchakra stimuleert contact met het kosmische bewustzijn. Een amethist armband stimuleert je 7e chakra en daarmee je intuïtie. Zo maak je beslissingen meer uit gevoel en voel je of iets goed of fout zit sneller aan.

Bij welk element past de Amethist?

De Amethist edelsteen past bij alle elementen. Het ligt vooral aan het gebruik van de steen waar hij het meest voor ingezet wordt. Voor zijn aardende werking (rust) past hij het beste bij het element aarde. Voor spirituele groei past de amethist het beste bij het element lucht (wijsheid en intuïtie).

Welke kleur heeft een Amethist steen?

Amethisten variëren in kleur van licht tot donker paars (violet).  

Amethist armband: de betekenis en werking.
De stenen armband helpt je met zijn hoge vibratie jezelf te zuiveren van overtollige energie en om meer rust te krijgen in je hoofd. Hij wordt het meest geassocieerd met in het hier en nu zijn en het voor jezelf kiezen in positieve zin.

Dat doet de steen door ervoor te zorgen dat invloeden van buitenaf tegengegaan worden en deze te zuiveren, zowel van invloeden/indrukken van mensen (energie) als van substanties. Zo wordt de Amethyst o.a. gebruikt bij het voorkomen en herstellen van een kater bij een avondje stappen. En daarover gesproken..

De steen is bij uitstek geschikt om afstand te doen van schadelijke patronen, zoals verslaving. Want natuurlijk is een avondje stappen leuk en moet je dat vooral doen. Maar wil je afstand doen van patronen waarbij je zelf merkt dat je bijvoorbeeld veel te vaak’ gaat stappen of drinken? Dan kan de amethist je ondersteunen bij het doorbreken van dit patroon. Ook dat hoort bij spirituele groei, het erkennen en oplossen van huidige situaties. Zo kom je in een mooiere, nieuwe fase van je leven terecht. 

Hoe kan je de amethist armband het beste gebruiken?

Afhankelijk van je keuze o.b.v. het element en chakra kan zijn er verschillende manieren hoe de amethist armband het beste tot zijn recht komt.

Voor het element lucht of kruinchakra: spirituele groei.
• Mediteren met de steen.
• Armband dragen als ondersteuning bij je persoonlijke groeiproces. 

Voor het element aarde of hoofdchakra: rustgevende werking.
• Armbandje leggen onder je hoofdkussen.
• Dragen voor het makkelijker ordenen van gedachten.
• Dragen voor het verminderen van je stresslevels.
• Als raadgever bij het maken van beslissingen

Ik wil de amethist armband kopen.

Kanttekening bij amethist: De edelsteen mag / kan (energetisch) gereinigd worden met water. Let op: Kan verkleuren bij langdurige blootstelling aan het felle zonlicht.

Disclaimer: net als bij alle andere edelstenen armbanden benadrukken we met klem dat ze niet dienen ter vervanging voor behandeling bij medische klachten. Raadpleeg bij problemen altijd een arts of medisch specialist. De positieve ervaringen berusten (vooralsnog) op persoonlijke en individuele cases, maar zijn nog niet op meetbare en herhaalbare wijze aangetoond. Wij geloven zelf dat een edelstenen armband vooral handig is ter ondersteuning. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie