Etherische olie

Waar moet ik beginnen met aromatherapie

Waar moet ik beginnen met aromatherapie

Als je voor het eerst kennis maakt met aromatherapie is het verstandig je eerst af te vragen waarvoor je aromatherapie wilt gebruiken.

Wil je alleen maar geur in huis en verder niets? Dan adviseren wij te beginnen met een meest gangbare olie zoals bijvoorbeeld lavendel olie, sinaasappel of eucalyptus.

Waar moet ik beginnen met aromatherapie?

Aromatherapie voor massage

Combineer aromatherapie met massage om te profiteren van beide natuurlijke effecten. Door het masseren van genezende oliën zoals bijvoorbeeld; rozemarijn, tijm, bergamot, kamille, citroen, tea tree, pepermunt, patchouli in je huid, worden de bestanddelen direct opgenomen in het weefsel. Masserende bewegingen verlichten pijn en stijfheid en bevorderen de bloedsomloop. Het is belangrijk om een goede basis olie in huis te hebben. Jojoba olie of amandel olie voeg daar de etherische olie aan toe die jij wilt gebruiken, lavendel olie wordt vaak gebruikt.

Eigen natuurlijke producten maken

Wil je graag zelf een lippenbalsem, bodyscrub of crèmes maken, zorg er dan voor dat je de juiste basis producten hebt zoals basis olie ( amandel, jojoba, druivenpit, argon, abricose olie) bijenwas, sheabutter, himalayazout maar ook donkerbruine glazen flesjes, rollertjes en potjes hebt om het in te bewaren. Onderstaande oliën zijn uitstekend te gebruiken om je eigen producten te maken;

Palmarosa olie
Hydraterende crème bij puistjes, acne en eczeem

Roos-geranium olie
Oliemengsel tegen cellulitis

Pepermunt olie
Mengsel tegen misselijkheid

Lemongrass olie
Maak je eigen bloed circulerende scrub met Himalaya zout

Geef een reactie