Etherische olie

Aromatherapie tegen onzekerheid?

Aromatherapie tegen onzekerheid?

Aromatherapie tegen onzekerheid?

Etherische oliën kunnen een gevoel van geluk en innerlijke rust opwekken en zijn daarom effectief bij het bestrijden van onzekerheid.

Als je jezelf gelukkig voelt, is de kans groot dat je ook tevreden bent over jouw leven en dat je zelfvertrouwen hebt. Onzekerheid komt vaak voort uit twijfels en zorgen, bijvoorbeeld over de vraag wat anderen van je denken. Hoe opgewekter je bent, hoe minder onzeker je zult zijn. Wie vrolijk is piekert minder. Oliën die jouw emoties stimuleren en je geest verkwikken, verhogen jouw geluksgevoel. Verwen jezelf met massages en warme baden die verrijkt zijn met etherische oliën. Zo ontspan je jezelf en wordt je stemming positiever.

Olie blends om onzekerheid te verhelpen verdrijven

Verdun onderstaande olie blends met 35 ml basis olie ( amandel of jojoba olie) naar keuze en verdeel de vloeistof over kleine flesjes.

De zintuigen stimuleren
3 druppels citroen
2 druppels noodmuskaat
5 druppels sandelhout

Gelukkig voelen
6 druppels citroengras ( lemongrass)
4 druppels roos-geranium
2 druppels kaneel

Mooie tijden herinneren
3 druppels basilicum
3 druppels rozemarijn
4 druppels wierook ( Frankincense)

Zelfverzekerd voelen
2 druppels sinaasappel
4 druppels lavendel
3 druppels mirre

Zintuigen stimuleren

Wie onzeker is gebruikt zijn zintuigen veel minder. Terwijl juist op zo’n moment de zintuigen gestimuleerd zouden moeten worden. Met onze zintuiggen waarderen we het leven! Een prettige thuisomgeving draagt bij aan een geborgen gevoel en verdrijft daardoor onzekerheid. Houd je huis opgeruimd en schoon en brand of verstuif, het zintuigen stimulerende mengsel in alle kamers. Je kunt het mengsel ook toevoegen aan jouw shampoo of badschuim, om de dag beter aan te kunnen na een stimulerende douche.

Een goede nachtrust

Aromatherapie alleen is niet genoeg, je moet ook voldoende rust krijgen. Onzekerheden kunnen jouw nachtrust verstoren . Je ligt in bed te piekeren en te draaien en kunt de slaap niet vatten. Als je onvoldoende slaapt dan heb je weinig energie, wat niet bevordelijk is voor je stemming. Je gaat weer piekeren, slaapt slecht en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Met kalmerende oliën ( bergamot, lavendel, sinaasappel olie ) kun je je nachtrust verbeteren, zodat je s’morgens uitgerust en opgewekt opstaat. Neem s’avonds een warm bad met het “zelfverzekerd voelen” mengsel. Doe ook enkele druppels lavendel, sinaasappel, mirre olie op je kussensloop , zodat je de aromatische geur s’nachts inademt.

Mooie tijden herinneren

Geuren roepen herinneringen op en met het mengsel “mooie tijden herinneren”  ( basilicum, rozemarijn, frankincense olie )laat je gelukkige tijden herleven. Zo krijg je weer levenslust en wordt je gesimuleerd om de dingen te doen die je leuk vindt. Neem een stoombadje met het mengsel in een schaal heet water. Houd je hoofd boven de schaal met een handdoek erover en mediteer enige tijd, waarbij je positieve herinneringen visualiseert. Zo verdrijf je alle onzekerheid. Je kunt het mengsel ook als parfum gebruiken, om positieve gedachten op te wekken, vooral op plaatsen vol goede herinneringen.

Meer geluk

Het is een feit, als je vrolijk bent, ben je zelfverzekerd. Zoals de zon donkere wolken verdrijft, zo verdrijft een zonnig humeur negatieve gedachten. Zorgen krijgen daardoor geen kans om je geest te verduisteren. Ben je onzeker, zorg dan dat je jezelf opvrolijkt.

Donkere wolken verdrijven

Makkelijker gezegd dan gedaan? Een geluksgevoel opwekken vraagt om een holistische aanpak van lichaam, geest en ziel. Combineer etherische oliën daarom met plezierige activiteiten. Doe bijvoorbeeld iets wat je al lang had willen doen, maar waar je niet toe kwam. Besprenkel jezelf voorafgaand met het mengsel ” gelukkig voelen” ( citroengras, roos-geranium, kaneel olie ). Je kunt het mengsel ook toevoegen aan jouw shampoo om de dag opgewekt te beginnen.

Let op! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Moet vermeden worden door mensen met hoge bloeddruk of epilepsie. Tevens afgeraden bij zwangerschap. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een ‘patch-test’ te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken!

Alle oliën bevatten slechts één ingrediënt, zijn zonder toevoegingen en zoveel mogelijk biologisch. Met handige hersluitbare kindveilige dop.

Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de Belangrijke veiligheidspunten.

 

Geef een reactie