Etherische olie

Alles over etherische Rozemarijn olie in één blog!

Alles over etherische rozemarijn olie in één blog

Alles over etherische Rozemarijn olie in één blog!

Een blog volledig over de etherische rozemarijn olie? Jazeker! De essentiële olie heeft je namelijk ontzettend veel te bieden. Wat precies en hoe je dat bereikt? Dat lees je hieronder. 

Wat is etherische rozemarijn olie?
Etherische rozemarijn olie wordt gewonnen uit de takken, blaadjes en bloemen van de rozemarijn struik. Hoe? Door middel van stoomdestillatie van het plantenmateriaal. Er is tussen de 50 en 100 kilo plantenmateriaal, ( bloemen, takjes, blad) nodig voor 1 kilo rozemarijn olie (olie opbrengst : tussen de 1 en 2 %  )  De olie is kleurloos tot lichtgeel. De olie wordt vaak gebruikt als topnoot in heren parfums en eau de colognes.

Hoe ruikt rozemarijn olie?
Rozemarijn heeft een warme en verkwikkende geur met een duidelijke kamfernoot en doet soms denken aan eucalyptus. Ga je rozemarijn olie gebruiken? Let op. Hij heeft een vrij sterke ‘geur’, je hebt dus minder essentiële druppels nodig in verhouding tot andere etherische oliën.

Etherische olie rozemarijn eigenschappen:
• Ontstekingsremmend 
• Bloeddrukverlagend
• Veelzijdig en makkelijk te combineren (bijv. met pepermunt, tijm en dennen olie).
• Slijmoplossend
• Opwekkend
* Krampstillend
* Kalmerend

5 voordelen van rozemarijn etherische olie:
1. Verlicht spierpijn en reumatische klachten
2. Voorkomt cellulitis
3. Verbetert de bloedsomloop
4. Werkt tegen hoofdluis en haaruitval
5. Verbetert concentratie en houd je gedachten scherp.

Waar wordt rozemarijn olie het meest voor gebruikt?
Rozemarijn olie wordt veruit het meest ingezet om lichaam en en geest te stimuleren. Verder wordt etherische rozemarijn olie met name gebruikt als beschermende olie tegen negatieve invloeden, en stimuleert een blije en optimistische sfeer. Tevens is het een milde pijnstiller maar niet versuffend. Veelzijdige olie en wordt ingezet bij: krampen, jetlag, duizeligheid, migraine, koude handen en voeten.


Etherische rozemarijn olie kopen

Hoe rozemarijn etherische olie te gebruiken?

Bij spataderen: masseer een mengsel van jojobaolie met een paar druppels rozemarijn olie op je benen.
Bij verkoudheid: met een inhaler, geursteen op nachtkastje, aroma hanger of aroma diffuser
Voor een betere bloedsomloop: meng 5 druppels door 30 ml basis olie en masseer je spieren. Doe dit niet s’avonds om te voorkomen dat je niet kunt slapen. Let op. masseer nooit pijnlijke of gezwollen gewrichten.
Bij lichamelijk en geestelijke vermoeidheid: 5-10 druppels in het badwater (pas na het vullen van het bad)
Concentratie verhogen: druppel een mengsel van 6 druppels rozemarijn olie, 2 druppels citroen en 2 druppels pepermunt olie met 35 ml amandel olie en breng aan op de slapen. 
Voor glanzend haar: besprenkel je borstel met een paar druppels rozemarijn olie

Bij welk chakra past rozemarijn olie?
Rozemarijn olie stimuleert het zesde chakra, het voorhoofdchakra chakra, ook wel derde oog genoemd. En hoort bij de kleur geel. Bevindt zich tussen de wenkbrauwen en betekend letterlijk het “wiel”. Het is een punt in het lichaam waar energie samenkomt in een draaiende beweging. Het voorhoofdchakra heeft ook te maken met het denken, met verstand en inzicht. Een geopend voorhoofdchakra zorgt ervoor dat de beide hersenhelften, ratio en gevoel, harmonieus kunnen samenwerken. 

Wat is de spirituele betekenis van rozemarijn?
Rozemarijn hangt samen met het element licht. Ik sta volledig open voor mijn intuïtie en maak de verbinding met de bron van wijsheid. Vroeger werd rozemarijn gebruik om niet te “vergeten”. Bijvoorbeeld op begrafenissen gooide men rozemarijn takken op de kist nadat deze was neergelaten om mensen niet te vergeten. In Spanje en Italië werd rozemarijn gebruikt als bescherming tegen heksen en boze geesten. Rozemarijn olie heeft dus een positief effect op je spiritualiteit.


Is rozemarijn olie gevaarlijk?
Enkel bij inwendig gebruik is rozemarijn olie niet veilig maar is compleet veilig voor zowel in een aroma diffuser als uitwendig gebruik door verdunning met een basis olie. Rozemarijn olie wordt afgeraden bij zwangerschap en hoge bloeddruk.  Heb je een gevoelige huid? Dan adviseren we je voor de zekerheid lavendelolie te mengen met jojoba olie. Zo heb je er tevens langer plezier van. Krijg je onverhoopt toch last van hoofd of een rode huid? Gebruik dan volgende keer een lagere dosering.

Etherische rozemarijn olie kopen

Meer weten? Bekijk de onderzoeken naar rozemarijn olie van

stichting aroma therapie of rozemarijn olie wiki.

Geef een reactie