Etherische olie

ETHERISCHE OLIE EN YOGA.

Etherische olie en yoga

Intensere ervaring van yoga

Etherische oliën zijn geconcentreerde aroma-extracten uit planten die in yogastudio’s en bij yogaliefhebbers steeds populairder worden. Het gebruik van etherische oliën tijdens yoga-oefeningen kan de ervaring nog intenser maken en kan bijdragen aan een diepere spirituele connectie.

Voordelen etherische olie bij yoga

Etherische oliën bevatten voedingsstoffen en geuren die kunnen helpen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen. Zo kan lavendelolie spanning en stress verlichten, kan pepermuntolie helpen bij hoofdpijn en kan eucalyptusolie verstopte luchtwegen openen en de ademhaling verbeteren. Deze voordelen kunnen de yogabeoefening verbeteren en de geest en het lichaam helpen ontspannen.

Concentratie en focus

Bovendien kan het gebruik van etherische oliën tijdens yoga-oefeningen helpen om het gewenste niveau van concentratie en focus te bereiken. Om de best mogelijke resultaten te behalen, dient men de juiste oliën voor de verschillende yoga-oefeningen te selecteren. Bijvoorbeeld, peppermint olie kan perfect zijn tijdens energetische vinyasa- of power yoga-sessies, terwijl lavendelolie helpt bij meditatie.

Dieper en bewuster in het moment

De combinatie van etherische olie en yoga is dus zeker het proberen waard. Het kan je helpen je dieper en bewuster in het moment te laten zijn en tegelijkertijd bijdragen aan een gevoel van welzijn en ontspanning. Etherische olie kan een aanvulling zijn op je yogapraktijk, maar het moet geen vervanging zijn voor medische behandelingen.

Enkele praktische tips:

Voeg een paar druppels olie toe aan een diffuser of breng het aan op de huid, maar vermijd hierbij de ogen en mond. Zorg er ook voor dat je eerst een gevoeligheidstest doet voordat je grote hoeveelheden van de olie op de huid gebruikt.

Geef een reactie