Home » Etherische oliën

Resultaat 1–12 van de 31 resultaten wordt getoond

Weergeven 9 24 36

Etherische olie

Alles wat je wilt weten over etherische olie op één pagina; wat het is, wat het doet, welke etherische olie je moet kiezen en hoe jij deze kan gebruiken!

Wat is etherische olie?

Etherische olie, ook wel essentiële olie genoemd zijn geurstoffen die in de kleine holtes en kanaaltjes van de plant liggen opgeslagen. Dat is precies waar de essentiële olie wordt gewonnen, uit de natuur. Deze geurende stoffen zijn de essentie ” chi” de levenskracht van de plant.

Chi kan bijdragen aan jouw welzijn en levenskracht. Zo kan essentiële olie verdampen de kwaliteit van de lucht verbeteren of geestelijke en lichamelijke ongemakken verlichten.

Elke olie/plant heeft daarbij zijn eigen eigenschappen: antiviraal, antibacterieel, rustgevend, reinigend, rustgevend, pijnverlichtend, medicinale werking en nog veel meer.

Deze geconcentreerde variant van biologische etherische olie bieden we jou aan in flesjes. Zo kan jij de chi van deze plant gebruiken om zelf in balans te komen. Dit kan je doen m.b.v. een etherische olie diffuser.

Wat zijn etherische oliën?

Het meervoud van etherische olie zoals je hierboven las. Etherische oliën worden ook wel essentiële oliën genoemd. Hoe dan ook, ze zijn het concentraat (chi levenskracht) van planten.

Er zijn vele verschillende oliën beschikbaar, elk met een eigen soort uitwerking. De chi die jij nodig hebt? Die verschilt voor het doel waar je het voor gebruikt. 

Wat is aromatische olie?

De etherische olie heeft vele namen, o.a. aroma olie of aromatische olie. Deze wordt vaak gebruikt om op een aroma hanger te druppelen. Zo kan je de chi altijd bij je dragen. Aroma olie wordt vaak gebruikt tijdens aromatherapie of bij holistische therapie. Door een combinatie van massage met een olie kan je nog dieper ontspannen. Ook bij holistische therapie wordt aromatische olie vaker dan eens gebruikt.

Sommige oliën zijn bijvoorbeeld ook geschikt om massages mee te geven, in bad te gebruiken of enkel om te verdampen. Weet je niet wat je waarvoor kan gebruiken? Geen probleem. Wij geven bij elke essentiële olie aan hoe je hem het beste kan inzetten. Mocht je nog vragen hebben of advies willen? Dan kan je ons altijd bereiken! De naam aroma olie doet vooral denken aan geuren zoals; lavendel, may chang en tea tree.

Waar komen de essentiële oliën vandaan?

Etherische oliën komen vanuit de hele wereld. Het klimaat, de grond en weersomstandigheden hebben allemaal invloed op de plant en waar dus de etherische olie vandaan komt.

Zo komt onze Lavender oil uit Kroatie, Eucalyptus oil uit Zuid Afrika, Peppermint oil uit India, Tea Tree oil uit Australië, May Chang (Litsea) oil uit Vietnam, Lemongrass oil uit India , Cedarwood oil uit Mexico etc.

Waar kan ik etherische olie voor gebruiken?

Etherische olie kan je voor héél veel verschillende doeleinden gebruiken. Sommige gebruiken het zelfs voor pijnklachten, maar let op dit zijn ervaringen. Of wil je graag weten hoe etherische olie wordt gemaakt? Welke olie combineert goed met Lavendel olie? Kun je etherische olie gebruiken als parfum? Waar gebruik ik pepermunt olie voor? De antwoorden op deze “meest gestelde” vragen vind je op deze pagina.

Hoe werkt etherische olie?

Etherische olie in een diffuser werkt zo: De geur geeft signalen aan je hersenen, welke vervolgens omgezet worden in ‘actie’ door je hersenen. Deze ‘acties’ worden doorgegeven aan je lichaam, zo komt jouw lichaam in actie. Bijv. een gevoel van ontspanning. Dit proces gebeurt vliegensvlug.

Hoe werkt etherische olie bij een massage?

Meng voor een massage altijd eerst de essentiële olie met een basis olie. ( amandel-olie/jojoba-olie enzo.) Je kunt de massage olie ook uitstekend gebruiken bij voetreflex massages, ontspannende massages of juist een stevige sportmassage. Etherische oliën werken zowel energetisch als fysiek in op het lichaam. Zelfs de geur frequentie van een etherische olie kan een heilzame werking hebben op lichaam en geest.

Welke voordelen heeft essentiële olie van Jiva?

* spierpijn verminderen

* hooikoortsklachten

* verkoudheid

* desinfecterend

* spanningen en depressie verminderen

* maak je eigen schoonmaakmiddel

* maak je eigen schoonheidsmiddeltje

Welke etherische oliën gebruiken bij:

 1. Verkoudheid: Eucalyptus en pepermunt olie.
  Eucalyptus en pepermunt hebben een verfrissende werking. Je ziet ze niet voor niets vaker terugkomen in bijvoorbeeld zalfjes zoals Vix / Vaprub. Wij houden het liever puur natuur! Onze 100% biologische etherische olie kan je in een verstuiver doen, gebruiken in kokend water, met een roller of je kan het druppelen in een inhaler. Deze bieden we ook aan als set!
 2. Spierpijn en spirituele bescherming: Rozemarijn olie
  Rozemarijn heeft een kruidige geur, welke het meest te vergelijken is met Eucalyptus. Het wordt al lang gezien als een helend kruid. Daarnaast zou het ook spirituele bescherming bieden. Niet alleen een fijne lucht dus, maar ook de moeite waard als de energie een beetje ‘off voelt’ in huis. 
 3. Hooikoorts: Etherische Pepermuntolie
  De etherische olie favoriet van mensen die last hebben van hooikoorts (als het weer het seizoen daarvoor is). Door de combinatie met een inhaler verlicht je de luchtwegen. 
 4. Nervositeit: Bergamot olie
  Last van nervositeit? Dan kan bergamot olie je waarschijnlijk wel helpen. Deze redelijk onbekende geur staat bekend om het afgeven van een kalmerende geur. Combineer het met een meditatiesessie voor optimale effecten. 
 5. Baby’s en kinderen: Mandarijn olie
  Fruit is niet alleen gezond. De chi van de mandarijn staat er om bekend balans te brengen bij kinderen en baby’s, waardoor ze zich kalm, aangenaam en relaxt voelen. Het wordt met name gebruikt bij drukkere kinderen. Wil je extra rust creëren dan kan lavendel olie het effect versterken. De geur van mandarijn olie werkt ook tegen misselijkheid en vermindert verkrampingen. Waarschijnlijk wordt hij daarom zo vaak gebruikt als het gaat om baby’s. 
 6. Emoties: Etherische olie Sinaasappel
  Deze citrus achtige lucht bevordert creativiteit en het binnen laten komen van nieuwe inzichten. Handig als je even vastloopt! Ook deze geur helpt je meer te ontspannen, bij o.a. angst en nervositeit. Ook voor bronchitis en desinfectie lijkt sinaasappel bevorderend te werken.
 7. Infecties: Tijm olie
  Tijm is van zichzelf al antibacterieel, schimmeldodend en niet verwonderlijk dus ook lekker fris! Daarmee sluit het uitstekend aan op pepermunt en eucalyptus oliën. 
 8. Lage rugpijn: May Chang
  Last van lage rugpijn? Probeer May Chang, een lekker zoet fruit achtig geurtje, wat o.a. als oppepper gebruikt wordt in de strijd tegen depressie, bij angsten en nervositeit. Het helpt je weer meer te genieten van het leven. En oh ja, het schrikt insecten af! 
 9. Stress: Etherische lemongrass olie
  Moet je jezelf voor langere tijd concentreren, maar toch je stress levels omlaag brengen. Dan geeft etherische olie van lemongrass je meer energie en een sterke focus! Zoals de naam al doet vermoeden ruikt lemongrass olie een beetje citroenachtig. 
 10. Aften en blaren: Salie olie
  Als je ook maar een beetje spiritueel bent aangelegd zal je salie wel herkennen. Dus heb je last van negatieve energie in je huis? Neem dan de salie olie! Volgens velen activeert salie ook zelfhelende krachten.
 11. Angst: palmarosa
  Palmarosa olie ruikt een beetje naar gras en bloemen. Het helpt je jezelf wat aangenamer te voelen, met name als je last hebt van angst. Het werkt antiviraal en schimmeldodend. Het is ook aangenaam voor de huid, niet geheel verwonderlijk als je je bedenkt dat het ook in shampoo en zeep terugkomt.
 12. Misselijkheid: Kaneel blad olie
  Heerlijk, zoet, aangenaam. Je moet meteen denken aan dankbaarheid en good vibes bij deze zoete geur. Etherische kaneel olie wordt ook gebruikt helpt je ook bij het vormen van een positiever zelfbeeld en beeld naar buiten toe, de wereld.
 13. Kalmerend: Cederhout olie
  Cederhout ruikt een beetje houtachtig (joh), daarnaast werkt het verzachtend én insectwerend. Handig in de zomer dus! Het laat je wat milder naar mensen kijken, werkt kalmerend en is ook nog eens ontstekingsremmend.
 14. Hormoonklachten: Roos-Geranium
  Kom meer in balans bij hormonale klachten met de etherische olie: roos-geranium. In een romantische stemming (of nog niet)? De roos geranium aroma helpt je en werkt ook als afrodisiacum. 
 15. Antibioticum: Tea tree olie
  Tea tree olie, de heilige graal onder de oliën. Pijnverdovend. Antiviraal. Antibacterieel. Het is logisch dat deze plant ook letterlijk ‘medicinaal’ ruikt. Het is een algemene booster voor je immuunsysteem.
 16. Onrust: Etherische lavendelolie
  De etherische lavendelolie mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het is de standaard go-to voor angst en stress. Je kan het druppelen op je kussen, in een diffuser op een aroma hanger of in een inhaler. Etherische lavendelolie is niet voor niets zo bekend! 

Hoe kan ik de etherische olie gebruiken?

Jiva biologische etherische olie is te gebruiken in een aroma diffuser, olieverbrander, voor massage, als rustgever, zelf-behandeling voor allerlei kwaaltjes of om eventueel je eigen schoonheidsproduct te maken. Daarnaast hebben we wat uniekere ‘smaakjes’ voor jou, zo kan je de etherische olie gebruiken op nóg meer manieren. Zo hebben we geursteentjes, waar je de olie op kan druppelen, welke je lang blijft ruiken. Wil je de krachtige essentiële olie geuren altijd bij je dragen? Kies dan voor een van de aroma hangers voor om je nek. En…. Wij zijn een van de weinigen die 100% biologische etherische olie voor honden bieden. Niet voor rechtstreeks op de huid (dat is niet wenselijke met elke olie namelijk), maar met een keramische halsband! Zo houd je op een natuurlijke manier je hond blij, maar ook de vlooien en teken op afstand. Een win-win dus 🙂

Verschillende manieren voor het gebruik van etherische olie:

 • Aroma hanger
 • Geursteentjes
 • Diffuser
 • Olie verdamper
 • Op de huid (mits geschikt)
 • Massage (mits geschikt)
 • Bad (mits geschikt)
 • Druppelen op kussen
 • Inhaler
 • Keramische halsband (voor honden)
 • Etherische olie roller

Etherische olie set nodig?
We hebben verschillende etherische olie sets, voor seizoens kwaaltjes bijvoorbeeld, maar ook met roller, inhaler of keramische halsband. 

Waarom biologische etherische olie:

Biologisch betekent niet alleen dat er dan geen landbouwchemicaliën zijn gebruikt bij de teelt van de planten (en dus beter voor de gezondheid van de bodem en het milieu), maar ook omdat het meestal betekent dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de teelt, vaak kleine boeren en/of duurzame gemeenschapsprojecten in armere landen een eerlijkere deal krijgen.

Biologische certificering

Biologische certificering zegt iets over de herkomst en is daardoor ook meer traceerbaar in vergelijking met de gewone biologische etherische olie op de open markt. De prijs van biologische oliën, kan soms erg verschillen. Dit heeft te maken met het feit dat voor bijvoorbeeld de Sandelwood oil, de boom minstens 30 jaar oud moet zijn voordat hij gebruikt kan worden om olie te winnen uit de houtsnippers. De prijs kan een struikelblok en dilemma zijn waar we allemaal mee te maken hebben bij het willen maken van ‘groene’ / verantwoorde keuzes.