Etherische olie

Voet-reflexologie en etherische oliën

Voetreflex therapie en etherische oliën kunnen een goede en heilzame ondersteuning zijn bij voetzone-therapie. Elke etherische olie heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is van invloed op lichaam ( via de huid ), geest ( door inademing ) én heeft een energetische werking ( via frequentie ). 100% Zuivere etherische oliën hebben een hoge vibratie en zijn daardoor zeer krachtig in hun werking. De trilling van de olie kan de trilling en werking verhogen.

Je kent het vast wel, je stapt in bed en je voelt de onrust in je lijf en kunt de slaap niet vatten. Je draait meerdere malen op een zijde en de onrust neemt alleen maar toe. Je denk eraan om uit je bed te gaan maar beseft dat je morgen een drukke dag voor de boeg hebt en moet werken. Gebruik dan een etherische olie voor ontspanning.

Voorkom dit en maak een mengsel van lavendel olie met een neutrale basis olie (bijvoorbeeld amandel olie). Smeer dit onder je voeten, want daar zitten immers 250.000 zweetporiën die een super nuttige functie hebben in het opnemen van de etherische olie.

Je zult zien dat je heerlijk en rustig in slaap valt én doorslaapt.

Of herken je jezelf in de onderstaande casus?

Je bent op een leeftijd aanbeland waar je hormoon balans uit evenwicht is door bijvoorbeeld de overgang. Met als eventueel gevolg; opvliegers en nachtelijk zweten? Hoe lastig is dit? Je wordt elk uur wakker, badend in het zweet of bent gewoon rustig en ervaart jeuk, rusteloze benen of kramp.

Ook hiervoor kun je etherische olie perfect inzetten. Maak bijvoorbeeld een mengsel van pepermunt olie (voor verkoeling) met salie olie( hormoon regulator) en een neutrale basis olie ( amandel olie) en smeer dit onder je voeten voor het slapen gaan. Je zult zien dat je rustig slaapt en minder tot geen opvliegers meer hebt.

Zo zijn er legio mogelijkheden met etherische oliën die je in kunt zetten voor verschillende kwaaltjes.

Smeer NOOIT pure olie op je huid. De olie is zo puur waardoor deze zeer sterk is en juist schade toebrengt. Het spreekwoord; baadt het niet schaadt het niet, gaat hier niet op.

 

 

 

Geef een reactie