Etherische olie

Reinigende etherische olie tegen negatieve energie [Ultieme gids]

reinigende etherische olie

Reinigende etherische olie: wat is de beste keuze?

Reinigende etherische olie helpt wanneer je van negatieve energie in je huis af wilt. Hoe deze ontstaat en hoe je er vanaf komt? Dat lees je hieronder met toelichting per reinigende energetische olie.

Wat is reinigende etherische olie?
Onder reinigende etherische olie verstaan we oliën met reinigende eigenschappen, zowel spiritueel als fysiek. Het is essentiële olie waarvan je een spiritueel reinigend effect opmerkt als je een paar druppels in een aroma-diffuser verdampt.

Reinigende etherische olie kan je ook mengen met jojoba of amandel olie, zo maak je makkelijk een massage olie waarmee je letterlijk jouw huid reinigt.

Er zijn verschillende soorten essentiële olie met een reinigende werking op je lichaam en geest, maar laten we eerst checken hoe de negatieve energie ontstaat die je weg wilt hebben.

3 redenen voor negatieve energie in je huis – en hoe je er vanaf komt met reinigende etherisch olie.

1. Je eigen energie, die van je partner of kind uit balans is. De spanningen blijven dan letterlijk en voelbaar hangen. Bijvoorbeeld na slecht nieuws of na ruzie, herkenbaar? Dat kan.

Natuurlijk blijft er na een intense ruzie altijd spanning hangen, maar als het ‘te lang’ duurt is de kans groot dat het van energetische aard is.

Reinig je jouw huis niet energetisch? Dan wordt het energetisch ‘vies’. Dit werkt eigenlijk net als in de letterlijke zin, je huis wordt fysiek ook vies als je niet schoonmaakt. Omdat we energie niet zien, gaan we er echter vaak anders mee om. 

Een energetische reiniging is gelukkig wel een stuk makkelijker, zeker als je hele zuiverende etherische oliën gebruikt in je diffuser.

2. Negatieve energie die aan het huis of objecten kleeft. De negatieve energie zat er misschien al toen je het huis kocht. Of misschien heb je het binnengehaald toen je iets van een rommelmarkt, marktplaats of een ander hebt gekocht.

De negatieve energie merk je in dit geval vaak op tijdens of na de verhuizing, soms direct, soms na dagen of weken. Het beste is daarom je huis direct te reinigen, liefst nog voor je jouw spullen uitgepakt. Zo hecht het zich ook niet aan spullen.

Het kan negatieve energie van voormalige bewoners zijn, overledenen, entiteiten of zelfs de spanning van de verhuizing zelf. Zorg voor jezelf voor een fris begin. Reinig eerst fysiek, dan spiritueel en zet vervolgens liefdevolle of rustgevende olie in voor een fijne start. Zo creëer je voor jezelf (en/of anderen) een prettig nieuw begin.  

3. De negatieve energie van anderen blijft in je huis hangen. Heeft een van je vrienden of familieleden het zwaar? Dan kan de energie van een zwaar gesprek blijven hangen in je huis.

De negatieve energie kan een restanten van energie zijn of in een vervelend geval is het een negatieve entiteit, ‘iets ‘wat aan iemand kleefde’, wat nu denkt in jouw huis te kunnen verblijven. Zit je niet lekker in je vel? Dan kan een dergelijke energie zich ook aan jou proberen te hechten.

Zet reinigende etherische olie daarom bij voorkeur in direct na een bezoek. Verwijder alle negatieve energie voor het de kans krijgt zich te hechten, aan jou je woning of andere inwonenden. 

Reinigende etherische oliën om negatieve energie te verwijderen.

Weet je zeker dat je negatieve energie in huis hebt? Gebruik dan reinigende etherische olie om er vanaf te komen.

Heb je jouw huis nog niet eerder je huis energetisch gereinigd? Begin dan altijd met de reinigende etherische olie.

Heb je al wel eerder gereinigd, maar weet je het nu niet zeker? Probeer dan eerst een van de rustgevende of liefdevolle essentiële oliën. Voelt het daarna nog niet beter? Zet dan reinigende etherische olie zoals citroenolie in om je huis energetisch te reinigen.

We beschrijven hieronder kort de zuivere etherische olie van Jiva Organic. Bij elke olie lichten we kort de fysieke en spiritueel / energetische reinigende werkingen toe.

Druk voor volledige informatie over het gebruik van etherisch olie op de linkjes. Je kan via de links ook direct de zuiverende olie kopen.

De beste reinigende etherische olie kiezen voor jouw situatie:

Salie olie is misschien wel dé bekendste olie tegen negatieve energie, zowel de energie van anderen als die van entiteiten. Dit is olie die je gebruikt voor energie van anderen of entiteiten.

De plant zelf en het salie olie extract worden daarom al lang gebruikt door o.a. de native americans en andere spirituele stromingen. De werking van Salie olie tegen negatieve energie is inmiddels wereldwijd bekend. Salie olie in de air diffuser werkt ook tegen het hoesten en kan letterlijk en figuurlijk meer lucht lijken te geven. 

Tea tree olie werkt ondersteunend bij reiniging op spiritueel gebied. Het helpt namelijk energetische olie blokkades in je energie op te lossen, met name die van het wortelchakra. Dit is olie die je gebruikt ter ondersteuning bij reiniging OF als je denkt dat jij de bron van de negatieve energie bent.

Gebruik tea tree olie daarom bij voorkeur ná het reinigen. Tea tree olie helpt op lichamelijk gebied bij o.a. voetschimmel, wratten, kalknagels en vaginale infecties. Het heeft ook een reinigende werking op schimmels en virussen in de lucht. Gebruik daarvoor een aroma diffuser.

Rozemarijn olie is een energie reiniger pur sang. Vrijwel iedereen die iets met spirituele reinigingen heeft gedaan, heeft wel eens rozemarijnolie gebruikt. Het is daarom een ideale energetisch reinigende essentiële olie om mee te starten.

Het reinigt de energie van de ruimtes en de personen die erin zitten. Het is een olie die je met regelmaat kan diffusen om ruimtes energetisch zuiver te houden.

Er zijn nog tal van andere oliën die reinigend werken, ook op emotioneel vlak. Heb je last van emoties uit het verleden? Veel gemaal in je hoofd? Dan kan je citroen olie gebruiken.

Heb je veel last van angst en verdriet? Dan kan je bergamot gebruiken.

Etherische olie voor energie

Nadat je gezuiverd hebt gebruik je etherische olie voor energie. Voeg een paar druppels toe aan een diffuser. Dit zorgt ervoor dat je een omgeving vol opgewekte, rustgevende of dankbare energie creëert. Zo herstel je de energetische balans in huis. 

Etherische oliën soorten en werking:

Citroenolie. Als je meer positiviteit wilt, een heerlijk frisse geur om met meer energie in het leven te staan is citroenolie een aanrader.

Lavendelolie. Als je veel onrust ervaart, met name als je wilt slapen, dan kies je voor lavendel olie. Lavendel olie staat bekend om zijn kalmerende werking, in combinatie met jojoba olie is lavendel olie ideaal voor een massageolie die rust bevorderend werkt.

Eucalyptusolie. Eucalyptus olie werkt opwekkend en boost je energie. Een fijne stimulans wanneer je je moe voelt.

Dennenolie. Heb je veel last van twijfels, onzekerheid en negatieve gedachten? Gebruik dan etherische dennenolie.

Mandarijn olie. Hebben je kinderen vooral een onrustig gevoel? Gebruik dan essentiële mandarijnolie.

Bergamotolie. Heb je veel last van stress, angst en negatieve gedachten? Verminderen deze dan met bergamotolie, het heeft ook een opwekkende werking.

Kaneelolie. Als je jouw dankbaarheid wilt vergroten en een warme aangename omgeving wilt creëren kies dan voor kaneelolie.

Tijm olie. Val je moeilijk in slaap of slaap je onrustig? Heb je veel last van vermoeidheid en verdriet. Dan werkt essentiële tijmolie het beste.

Niaouli olie. Heb je reinigende etherische olie gebruikt? Wil je doorlopend het huis in balans houden na een zuivering? Gebruik dan Niaouli olie. Deze werkt harmoniserend en biedt balans en bescherming.

Let altijd op de gevoeligheid van de huid, niet alle oliën zijn geschikt voor direct contact met de huid mix deze daarom altijd met jojobaolie. 

Conclusie voor reinigende etherische olie:

Je weet nu welke reinigende essentiële je wanneer inzet.
1. Salie olie: energie van anderen en entiteiten.
2. Tea tree olie: ter ondersteuning bij reiniging en bij opheffen energetische blokkades.
3. Rozemarijn olie: energetische reinigen van ruimtes en de mensen die erin zitten.
4. Citroenolie: emotionele reiniging voor gedachten uit het verleden.
5. Bergamotolie: emotionele reiniging bij angst en stress.

Daarna kies je welke nieuwe energie je verwelkomt. Je kan een keer per dag een paar druppels toevoegen aan een aromadiffuser of olie mengen met jojoba als massage olie.

Heel veel succes. Heb je nog vragen? Stel ze gerust via info@jiva-organic.nl

Geef een reactie