Home » Organic oils

Resultaat 1–12 van de 26 resultaten wordt getoond

Weergeven 9 24 36
Stel je jezelf weleens de vraag waarvoor kan ik etherische olie gebruiken?

Of wil je graag weten hoe etherische olie wordt gemaakt? Welke olie combineert goed met Lavendel olie? Kun je etherische olie gebruiken als parfum? Waar gebruik ik pepermunt olie voor? De antwoorden op deze “meest gestelde” vragen vind je op deze pagina.

Welke voordelen heeft Jiva organic oil ?
* spierpijn verminderen
* hooikoortsklachten
* verkoudheid
* desinfecterend
* spanningen en depressie verminderen
* maak je eigen schoonmaakmiddel
* maak je eigen schoonheidsmiddeltje

Het gebruik van de etherische olie

Jiva biologische etherische olie is te gebruiken in een aroma diffuser, olieverbrander, voor massage, als rustgever, zelf-behandeling voor allerlei kwaaltjes of om eventueel je eigen schoonheidsproduct te maken.

Waarom biologische etherische olie:

Biologisch betekent niet alleen dat er dan geen landbouwchemicaliën zijn gebruikt bij de teelt van de planten (en dus beter voor de gezondheid van de bodem en het milieu), maar ook omdat het meestal betekent dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de teelt, vaak kleine boeren en/of duurzame gemeenschapsprojecten in armere landen een eerlijkere deal krijgen.

Biologische certificering

Biologische certificering zegt iets over de herkomst en is daardoor ook meer traceerbaar in vergelijking met de gewone biologische etherische olie op de open markt. De prijs van biologische oliën, kan soms erg verschillen. Dit heeft te maken met het feit dat voor bijvoorbeeld de Sandelwood oil, de boom minstens 30 jaar oud moet zijn voordat hij gebruikt kan worden om olie te winnen uit de houtsnippers. De prijs kan een struikelblok en dilemma zijn waar we allemaal mee te maken hebben bij het willen maken van ‘groene’ / verantwoorde keuzes.

Waar komen etherische oliën vandaan?

Etherische oliën komen vanuit de hele wereld. Het klimaat, de grond en weersomstandigheden hebben allemaal invloed op de plant en waar dus de etherische olie vandaan komt.
Zo komt onze Lavender oil uit Kroatie, Eucalyptus oil uit Zuid Afrika, Peppermint oil uit India, Tea Tree oil uit Australië, May Chang (Litsea) oil uit Vietnam, Lemongrass oil uit India , Cedarwood oil uit Mexico etc.