Etherische olie

Luchtzuivering door Lemon-eucalyptus olie

Luchtzuivering door lemon-eucalyptus olie

Luchtzuivering door Lemon-eucalyptus olie

Sommige oliën werken duidelijk antiviraal.  Al heel lang is bekend dat etherische oliën effectieve bestrijders zijn van bacteriën en virussen.

Lemon Eucalyptus olie is bijvoorbeeld duidelijk antiviraal. Al in een beginstadium van een influenza virus voordat het zich in de cel nestelt, wordt deze geremd. Als je lemon eucalyptus olie vernevelt in een kleine ruimte is het virus in de lucht al binnen 15 minuten verdwenen.

Andere oliën zoals kaneelblad, lemongrass, eucalyptus en tijm olie hebben ook deze eigenschap maar hebben meer tijd nodig om de virussen aan te pakken.

Daarom is Lemon eucalyptus bij uitstek zeer geschikt in deze wintermaanden met allerlei virussen waaronder ook het Corona virus.

Lemon-eucalyptus, van Jiva is afkomstig uit Paraguay en is gemaakt van de bladeren van een naar citroen geurende blauwe gom citriodora boom. Ook wel Lemon Eucalyptus genaamd.  Daarom heeft deze een lemon/citronella achtige geur. De Etherische lemon eucalyptus olie ruikt zoet, fris, met een houtige hint.

Eigenschappen van etherische lemon eucalyptus olie

De essentiële olie van citroen eucalyptus heeft, zoals eerder beschreven een krachtige ontstekingsremmende werking. Het is anti reumatisch, pijnstillend en krampstillend. Daarnaast is het een antibacteriële, antivirus en antischimmel olie. Deze olie is tevens bloeddrukverlagend. Citroen eucalyptus is daarnaast zeer geschikt als insecten-werend middel wanneer DEET en/of andere giftige oplossingen een probleem zijn voor de gebruiker.

Eucalyptus etherische olie LEMON heeft ook een ontstekingsremmende werking bij verlichting van pijn in verband met een peesontsteking bijvoorbeeld een “tennisarm” , verstuikingen, reuma of artritis. Het verlicht hoofdpijn, keelpijn en helpt bij een pijnlijke menstruatie. Maar kan ook helpend zijn bij een voetschimmel, jeuk, zwemmerseczeem of gordelroos. Lemon eucalyptus kalmeert de zenuwen en opent verstopte luchtwegen.

Tips voor het gebruik van de essentiële olie Lemon Eucalyptus

Bij een peesontsteking; Verdun de essentiële olie van citroen eucalyptus tot 10% in een basis olie bijvoorbeeld een amandelolie of jojoba olie. Masseer vervolgens de pijnlijke plek.

In een aroma diffuser; Om de lucht te zuiveren van virussen en bacteriën.

Bij Spanning in de nek;
1 druppel van Lemon Eucalyptus + 1 druppel lavender oil  + 1 eetlepel basis olie ( amandel, jojoba, kokos, argan olie) en masseer de nek.

Bij een geïrriteerde huid; Doe twee of 3 druppels op een wattenstaafje, en breng dit aan op de geïrriteerde (hoofd)huid.

Bij ademhalingsproblemen; (bv. astma). Voeg enkele druppels aan een kopje warm water toe, en adem de warme dampen gedurende 5-10 minuten in.

Bij hoestbuien; Wrijf enkele druppels vermengd met een basisolie (amandelolie) over de borstkas.

 

Tot slot;

Het belangrijkst bestanddeel van deze essentiële olie is eucalyptus, dat anti-oxiderende, anti-ontsteking en herstellende eigenschappen heeft. Daarom is eucalyptus olie een van de beste oliën voor een droge keel, droge hoest, allergieën en hoofdpijn.

Let op! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een ‘patch-test’ te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken! Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de belangrijke veiligheidspunten.

 

 

 

 

Related Posts

Geef een reactie