Etherische olie

In balans met etherische olie?

In balans met etherische olie?

Ben je uit balans? Vind je het moeilijk om te ontspannen?

Je herkent het wel, je bent gespannen en hebt een gejaagd gevoel. De kinderen, het huishouden en je werk vergen veel van je. Je ploft s’avonds vermoeid op de bank maar je bent niet kalm genoeg om te gaan slapen. De dagelijkse beslommeringen dwalen door je hoofd en houden je wakker. Met als gevolg dat je niet alleen geestelijk onrustig bent maar ook lichamelijk allerlei kwalen kunt ontwikkelen waar je ook weer last van hebt.

Wist je dat:

Ruim de helft van de Nederlanders heeft last van matige stress-gerelateerde klachten en 28% ervaart zelfs bijna dagelijks stress.

Deze ontspannende oliën is wat je zoekt!

Deze 4 oliën van de Jiva Happy Calming Collectie zijn een musthave in je badkamer en zijn speciaal om jou te helpen ontspannen. Om je te helpen een goede mindset te vinden zodat je uiteindelijk écht kunt loslaten.

Hoe werkt etherische olie bij stress?

Verschillende etherische oliën hebben direct invloed op het zenuwstelsel. Ze geven ontspannende, kalmerende en soms zelfs opbeurende signalen af aan de hersenen. Wist je dat etherische oliën 22 seconden nodig hebben om de hersenen te bereiken? Na 2 minuten is de olie zelfs te vinden in je bloedbaan en na 20 minuten heeft de olie effect op elke cel in het lichaam.

In deze kalmerende olie Jiva Happy Calming set zitten de volgende oliën die je allemaal op hun eigen manier helpen te ontspannen:

Lavendel:

Lavendel olie is sterk bacterie-dodend en ontstekingsremmend. De olie wordt vaak gebruikt in een massage-olie voor de behandeling van angst en stress en voor een rustige en aangename nachtrust. Lavendel is dé natuurlijke rustgever en kalmeert vrijwel direct.

Bergamot:

Bergamot olie stimuleert en ontspant. De olie werkt bij een lichte depressie en reduceert angst. De olie is antiseptisch , krampstillend en heeft kalmerende eigenschappen. Bergamot versterkt, net als lavendel de werking van andere etherische oliën. Bergamot olie past bij het hartchakra en helpt daarom bij verdriet. Het is een troostende, kalmerende olie die ervoor zorgt dat het hartchakra weer openstaat voor vreugde.

Cederhout:

Cederhout olie is zuiverend, verzachtend en trekt liefde en gezelligheid aan. Daarnaast versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt bij het loslaten van de door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen waardoor cederhout olie uitermate geschikt is voor meditatie. Door de kalmerende eigenschappen werkt de olie ook bevorderend voor de nachtrust . De geur verhoogd de aanmaak van serotonine in de hersenen, die vervolgens weer omgezet worden in melatonine. Deze stof zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt en zorgt voor een betere nachtrust.

Palmarosa:

Palmarosa olie brengt helderheid bij verwarring, waardoor het uitstekend geschikt is bij nerveuze uitputtings verschijnselen en stress gerelateerde aandoeningen, rusteloosheid , slapeloosheid en angst. Tevens werkt de olie ook op je fysieke klachten en kan helpen bij eczeem, puistjes, acné, stijve spieren en depressie.

Meng de oliën en maak bijvoorbeeld een ontspannende mix voor je gaat slapen van cederhout en lavendel  en voeg deze toe aan je aroma diffuser. Je kunt ook een fijne balsem maken door 1 druppel cederhout, 1 druppel lavendel en een theelepel kokos olie te mengen. Breng deze balsem aan op je borst, nek en slapen. Of maak een opbeurende mix door cederhout te mengen met palmarosa of mandarijn.

Kom ook in balans met de biologisch, natuurlijke en geneeskrachtige etherische oliën van Jiva Organic. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met info@jiva-organic.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie