Etherische olie

Etherische olie bij depressiviteit

etherische olie bij depressiviteit

Etherische olie bij depressiviteit

Depressiviteit is een woord dat vaak ten onrechte wordt gebruikt door mensen die zich even wat minder goed voelen. Echter is een echte depressie namelijk een afmattende ziekte. Etherische olie bij depressiviteit is dan een uitkomst en kan je helpen.

We noemen iemand over het algemeen pas depressief als een aantal symptomen ten minste twee weken aanhoudt en sterke invloed heeft op het persoonlijke, sociale leven en werkzame leven. Deze symptomen zijn bijvoorbeeld apathie, verveling, lusteloosheid, melancholie, stemmingswisselingen en gevoelens van ongerustheid, ongeschiktheid, wroeging, verdriet en ook schaamte. Iemand die depressief is heeft vaak slaapproblemen en een gebrek aan energie door verwaarlozing van de gezondheid.

Natuurlijke oppeppers

Etherische olie tegen depressiviteit zijn natuurlijke oppeppers. Regelmatig gebruik van stimulerende etherische oliën geeft nieuwe energie en werkt kalmerend. Door de positieve werking ben je sneller in staat uit het dal te komen.

Etherische olie (oliemengsels) tegen depressiviteit

Verdun al deze mengsels met 35 ml basis olie ( amandel, jojoba ) en verdeel de vloeistof over kleine flesjes.

Apathie en verveling verdrijven
2 druppels bergamot
3 druppels sinaasappel
1 druppel anijszaad
2 druppels frankincense
1 druppel gember

Omgaan met melancholie
3 druppels jeneverbes
3 druppels den
2 druppels lavendel
1 druppel roos
1 druppel ylang ylang

Omgaan met stemmingswisselingen
3 druppels scharlei
2 druppels kamille
2 druppels lavendel
1 druppel jasmijn
2 druppels sandelhout

Depressiviteit tegengaan
2 druppels basilicum
2 druppels roos-geranium
2 druppels citroen melisse
4 druppels neroli ( oranjebloesem zoete sinaasappel )

Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen zijn een klassieke symptoom van depressiviteit. Ze kunnen het gevolg zijn van overgevoeligheid; je gevoelens over alles en iedereen veranderen voortdurend en je krijgt ze niet onder controle. Om dit probleem effectief te behandelen, zul je jouw oliemengsels zo moeten voorbereiden dat je ze direct kunt gebruiken. Een aroma diffuser is optimaal voor thuisgebruik. Je kunt er onmiddellijk het vertrek mee vullen. Als je stemmingswisselingen voelt aankomen, gebruik het mengsel dan in een shampoo, dat geeft je kracht voor de dag die komt en ontspant je voor de avond. Je kunt ook een crème maken voor op de hartslagpunten. (achter de oren, polsen, slapen, voorhoofd)

Omgaan met melancholie

Door melancholie trekt je jezelf terug en zwelgt in negativiteit. Om hier overheen te komen kun je een geur- mengsel tegen melancholie maken voor je Aroma diffuser of verstuiver. Zorg ervoor dat de geur altijd in je huis hangt om te voorkomen dat de melancholie zich opnieuw meester van je maakt. Gebruik de crème voor dezelfde positieve werking, waar je ook bent, Regelmatig gebruik voorkomt dat je weer afglijdt.

Depressiviteit bestrijden

Depressiviteit kan erg afmattend zijn en niemand is er immuun voor. Het is bovendien niet iets dat je in een weekendje “weg slaapt”. Je zult jezelf om je weer beter te gaan voelen – en zelfs dat kan dodelijk vermoeiend lijken. Neem regelmatig een bad met een anti-depressiviteitsmengsel of geniet van een voetenbad met hetzelfde mengsel, gevolgd door een voetmassage. Ook een geparfumeerde lichaamsspray kan een positieve werking hebben. Vermeng hiervoor de oliën met 10 ml wodka en 50 ml gedistilleerd water. Soms kun je zelfs paniekaanvallen krijgen doordat je denkt; dit gaat nooit meer over. Lees daarom ook het uitgebreide blog over aromatherapie bij paniek en angst aanvallen. , depressiviteit en etherische oliën om hier meer evenwicht in te krijgen. Ook het blog aromatherapie voor stressbeheersing en het blog aromatherapie om te ontspannen  kunnen je verder helpen.

Apathie overwinnen

Als je je depressief voelt, vraag je je misschien af wat het nut is van de dingen die je doet. Je wordt apathische en hebt nergens meer zin in. Je voelt je verveelt en gefrustreerd. Een ontspannend bad met het mengsel tegen apathie  en verveling geeft je meer energie. Breng na het bad een paar druppels gember en sinaasappelolie op je zakdoek aan en maak een wandeling in een park of een bos. De schoonheid van de natuur in combinatie met de stimulerende geuren van je zakdoek zullen de apathie verdrijven je je motiveren weer iets te gaan doen.

Let op! Mogelijke overgevoeligheid bij sommige individuen. Heb je een gevoelige huid dan raden we je aan eerst een ‘patch-test’ te doen (Verdun een aantal druppels e/o eerst in een basiscrème of plantaardige draagolie) voor gebruik. Zoals met bijna alle etherische oliën, niet puur of onverdund op de huid- en niet inwendig gebruiken!

Als je niet gewend bent met het gebruik van etherische oliën lees dan eerst de Belangrijke veiligheispunten

Alle oliën bevatten slechts één ingrediënt, zijn zonder toevoegingen en zoveel mogelijk biologisch.

 

Geef een reactie