Etherische olie

Dé ultieme gids voor vlooien en teken bij honden

Dé ultieme gids voor vlooien en teken bij honden

1 Neem een tekentang  ( te koop bij dierenspeciaalzaak of kruitvat) mee bij elke wandeling

2 Controleer na elke wandeling de oksels, buik, poten en snuit op teken

3 Controleer na elke wandeling op vlooien d.m.v. een vlooienkam (te koop bij dierenspeciaalzaak)

4 Borstel je maatje bij thuiskomst goed uit met een “fijne” kam of borstel

5 Neem water en/of een drinkbakje mee als je een lange wandeling gaat maken

6 Laat de hond een keramische kralen halsband dragen met bio pet drops voor een natuurlijke oplossing tegen vlooien en teken

7 Druppel enkele bio vlooiendruppels in de mand of slaapplek van jouw hond

Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft?

Wanneer jouw hond vlooien heeft opgelopen, heeft hij veel jeuk en zal veel krabben. Vlooien nestelen zich in de liezen en op de rug van jouw hond.

Hoe zien vlooien eruit?

Vlooien zijn rood/bruin van kleur en zijn 2 tot 3 mm lang. Een volwassen vlo legt wel 20-50 eitjes die je bij a niet ziet zo klein zijn ze. Deze eitjes kunnen ook in je bank gaan zitten, in je vloerbedekking en in de honden mand of slaapplek van de hond. Als je niets aan de vlooien doet, kun je in zeet korte tijd een vlooienplaag hebben. Wanneer je een vlooienplaag wilt voorkomen, moet je dagelijks de hond kammen met een vlooienkam ( als de vacht dit toelaat ) net als dagelijks stofzuigen en of de honden dekens uitwassen.

Vlooien en teken bij een puppy

Wanneer jouw puppy vlooien heeft opgelopen vanuit het nestje, kun je de pup met biologische vlooiendruppeltjes behandelen d.m.v. een teken halsbandje om te doen en deze te besprenkelen met een druppeltje bio pet drops op een van de keramische kralen. Mocht je hondje er niet tegen kunnen, dan is de halsband makkelijk weer te verwijderen.

Natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij honden

De essentiële olie Jiva is de beste bio oplossing tegen vlooien en teken omdat het een natuurlijk middel tegen vlooien en teken is voor je hond. De chemische middeltjes lijken dan misschien effectief maar ook deze hebben soms bijwerkingen en niet het gewenste resultaat. Daarbij kunnen er ook verschillende blokkades zijn ontstaan die bepaald gedrag tot gevolg hebben. Door in het energie veld van het dier te werken kunnen er blokkades ‘losgetrild’ worden en kan het dier zich ontspannen en zijn authentiek gedrag weer terug vinden.

 

Geef een reactie