Etherische olie

Alles over etherische tea tree olie in één blog!

Alles over etherische tea tree olie in één blog

Alles over etherische tea tree olie in één blog!

Een blog volledig over de etherische tea tree olie? Jazeker! De essentiële olie heeft je namelijk ontzettend veel te bieden. Wat precies en hoe je dat bereikt? Dat lees je hieronder. 

Wat is etherische tea tree ( Melaleuca Alternifolia ) theeboom, olie?
Etherische tea tree olie wordt gewonnen uit de tea tree boom, theeboom of struik. Hoe? Door middel van stoomdestillatie! Afhankelijk van het soort tea tree en de kwaliteit is tussen de 75 en 100 kilo aan bladeren nodig voor 1 kilo tea tree olie (olie tot plant verhouding: 1,5- 2%).

Hoe ruikt tea tree olie?
Tea tree olie ruikt uiteraard naar de tea tree boom/struik, de theeboom zelf. De karakteristieken geuren zijn; fris, helder, kruidig, kamferachtig en medicinaal. Tea tree wordt om zijn geur gebruikt in aftershaves en zelfs in eau-de-colognes. Ga je tea tree olie gebruiken? Let op. Hij heeft een vrij sterke ‘geur’, je hebt dus minder essentiële druppels nodig in verhouding tot andere etherische oliën.

Etherische olie tea tree eigenschappen:
• Antibacterieel ( MRSA bacterie , schimmel- en virusdodend-)
• Slijmoplossend
• Veelzijdig en makkelijk te combineren ( lavendel, rozemarijn, dennen, kruidnagel en citrus oliën).
• Ontstekingsremmend
• Licht pijnstillende werking
* Huid-genezend bij wonden ( o.a. Chin 2013 ) De olie mag puur op een wondje!
* Insecticide
* Immuunstimulerend
* Antitumoraal
* Antipsoriatisch

5 voordelen van tea tree etherische olie:
1. Versterkt het immuunsysteem
2. Verjaagd verkoudheid en griep
3. Is ontstekingsremmend van bijvoorbeeld blaasontsteking
4. Ontsmet de lucht
5. Desinfecteert wondjes op natuurlijke wijze.

Waar wordt tea tree olie het meest voor gebruikt?
Tea tree olie wordt veruit het meest ingezet om zijn antivirale en ontsmettende werking. Tevens is het een uitstekende olie voor de eerste hulp tegen insectenbeten, steken en verzacht de door zonverbrande huid, sneetjes en blauwe plekken

Etherische teatreeolie kopen

Hoe tea tree etherische olie te gebruiken?

Bij wondjes: direct plaatselijk en puur aanbrengen. Grotere wondjes? Raadpleeg een arts.
Tegen infecties en bacteriën: met een aroma hanger of aroma diffuser
Voor gezonde nagels: druppel 5-10 druppels in masseren op de nagels en nagelriemen
In bad bij blaasontsteking of spruw: voeg enkele druppels toe aan het badwater (pas na het vullen van het bad)
Heilzaam voor tandvlees en wondjes: maak je eigen mondwater met 4 druppels tea tree olie toe te voegen aan 35 ml water
Maak je eigen scrub tegen puistjes op de schouders: meng 7 druppels tea tree olie met een handje havermout. Doe de scrub op een luffaspons
Verzacht een zonverbrande huid: maak een koud kompres. Meng daarvoor 10 druppels tea tree en 5 druppels lavendel olie in lauw/koud water

Bij welk chakra past tea tree olie olie?
Tea tree olie stimuleert het vijfde chakra, het keel chakra, ook wel  ‘vishuddi’ genoemd. Tea tree olie heeft dus een positief effect op je spiritualiteit. Een chakra olie is heel eenvoudig zelf te maken door 1-5 druppel van een etherische olie toe te voegen aan een eetlepel koudgeperste basisolie, bijv. amandel- of jojoba olie. Hiermee kan de betroffen chakra gemasseerd worden om deze weer in balans te brengen. Het kan ook ondersteunend werken bij meditatie voor een bepaalde chakra. Hiervoor kan je de betreffende etherische olie ook verdampen in een aromadiffuser of op een geursteen.

Wat is de spirituele betekenis van tea tree olie?
Tea tree hangt samen met het element geluid. Angst om verkeerd over te komen op anderen. Maar de genezende werking van de bladeren waar al eeuwen thee van getrokken werd is inmiddels alom bekend. De inwoners van Australië, de aboriginals, kennen al heel lang de genezende werking van de bladeren.De bladeren werden fijn gewreven en met klei tot pakkingen gevormd, waarmee huidaandoeningen en ontstekingen werden behandeld.


Is tea tree olie gevaarlijk?
Enkel bij inwendig gebruik. Tea tree olie is compleet veilig voor zowel in een aroma diffuser als uitwendig gebruik. Je kan het dus, in tegenstelling tot veel andere essentiële oliën gewoon direct op de huid gebruiken. Bijvoorbeeld bij een wondje, insectenbeet of na zonnebrand. Heb je een gevoelige huid? Dan adviseren we je voor de zekerheid tea tree olie te mengen met jojoba olie. Zo heb je er tevens langer plezier van. Krijg je onverhoopt toch last van je hoofd of een rode huid? Gebruik dan volgende keer een lagere dosering.

Etherische teatreeolie kopen

Verschillen en overeenkomsten tussen tea tree olie en tijm olie.
Het verschil tussen tijm olie en tea tree olie is dat tea tree olie de eigenschap heeft om etter binnen te dringen en vloeibaar te maken waardoor het gemakkelijker kan worden afgevoerd.
En de overeenkomsten: Ze zijn allebei antibacterieel, ontstekingsremmend en slijmoplossend.

Meer weten? Bekijk de onderzoeken naar tea tree olie van:

 Stichting aromatherapy of tea tree olie wiki.

Geef een reactie