Etherische olie

Alles over etherische sinaasappel olie in één blog!

Sinaasappel boom

Alles over etherische sinaasappel olie in één blog!

Een blog volledig over de etherische sinaasappel olie? Jazeker! De essentiële olie heeft je namelijk ontzettend veel te bieden. Wat precies en hoe je dat bereikt? Dat lees je hieronder. 

Wat is etherische sinaasappel olie?
Etherische sinaasappel olie wordt gewonnen uit de schil van de sinaasappel boom. Hoe? Door middel van koude persing uit de rijpe vruchtschil! Afhankelijk van het soort sinaasappel en de kwaliteit van de sinaasappelboom is 200 kilo nodig voor 1 kilo sinaasappel olie (olie tot plant verhouding: 0,5 %).

Hoe ruikt sinaasappel olie?
De geur van zoete sinaasappel is zeer herkenbaar. De karakteristieken geuren zijn; levendig, fruitig, fris met een ondertoon van zoet. Ga je sinaasappel olie gebruiken? Let op. Hij heeft een vrij sterke ‘geur’, je hebt dus minder essentiële druppels nodig in verhouding tot andere etherische oliën. De parfum-industrie maakt veelvuldig gebruik van sinaasappel in fruitige parfums. De olie wordt gekarakteriseerd als topnoot. Een topnoot olie is meestal fris en licht en verdampt erg snel. Geperste citrusoliën kunnen restanten van bestrijdingsmiddelen bevatten. Koop daarom uitsluitend biologische etherische olie. 

Etherische olie lavendel eigenschappen:
• Antidepressivum
• Schimmelbestrijdend
• Veelzijdig en makkelijk te combineren (bijv. voor een parfum olie rozemarijn, bergamot, roos-geranium, palmarosa, sandelhout olie). Mengen met dennen, lavendel en kaneel in een aroma diffuser om de omgeving te desinfecteren.
• Kalmerend bij nervositeit
• Stimulerend op lymfe, hart en spijsvertering

5 voordelen van sinaasappel etherische olie:
1. Vermindert nervositeit, angst en werkt rustgevend bij slapeloosheid
2. Effectief bij tandvleesaandoeningen en aften
3. Vermindert cellulitis en rimpels
4. Zeer geschikt voor kinderen
5. Verbetert de stemming

Waar wordt sinaasappel olie het meest voor gebruikt?
Sinaasappel olie wordt veruit het meest ingezet als heerlijke geur die je helpt om in een betere stemming te komen en vreugde en vitaliteit te geven. Hij helpt je om gepieker en angst te harmoniseren en je spanningen de baas te worden en je ziel tot rust te brengen. Verder wordt etherische sinaasappel olie met name gebruikt om een vette huid, cellulitis en rimpels te verminderen.

Etherische sinaasappelolie kopen

Hoe sinaasappel etherische olie te gebruiken?

Bij tandvleesproblemen en aften: Spoel de mond dagelijks met 6 druppels in een glas gekookt water
Bij angst en stress: met een inhaler, aroma hanger of aroma diffuser.
Ontspannen door massage: meng 5-10 druppels sinaasappel olie met een basis olie
Relaxen in bad bij kou en griep, spastische darm en hartkloppingen: 5-10 druppels in het water (pas na het vullen van het bad)
Beter slapen: ‘s avonds voor het slapen 1-2 druppels op je kussen.
Ontstressen na werk: 5-10 druppels sinaasappel olie per 100 ml water in aroma diffuser
Bij reisziekte: inhaleren met een inhaler

Bij welk chakra past sinaasappel olie?
Sinaasappel olie stimuleert het vierde chakra, het hart chakra, ook wel anahata genoemd. Bij dit chakra hoort de kleur groen en het element lucht. Het hartchakra verbindt de onderste drie chakra’s met de bovenste drie en is het centrum van liefde, verwantschap, medegevoel, vrijheid en innerlijke ruimte. Als dit chakra geblokkeerd is dan kost het moeite om liefde toe te laten. Sinaasappel olie heeft dus een positief effect op je spiritualiteit.

Wat is de spirituele betekenis van sinaasappel?
Sinaasappel hangt samen met het element lucht net als bergamot en roos-geranium olie. Het helpt je het contact met de kosmos te herstellen, sterker te communiceren met alles om je heen en balans te vinden.

Is sinaasappelolie gevaarlijk?
Enkel bij inwendig gebruik. Sinaasappel olie is compleet veilig voor zowel in een aroma diffuser als uitwendig gebruik. In lage dosering is sinaasappel olie non-toxisch en niet irriterend. Vooral oudere ( ge-oxideerde olie) geeft grotere kans op overgevoeligheid. Etherische oliën uit zoet fruit oxideren snel en zouden daarom, voor gebruik op de huid, in de koelkast bewaard moeten worden. Hoe ouder de olie hoe groter de kans op overgevoeligheid. Voorzichtigheid is geboden bij gebruik op de gevoelige huid en bij gebruik van zoete sinaasappel in bad, of op de huid, enkele uren nadien niet in de zon of op de zonnebank.

Heb je een gevoelige huid? Dan adviseren we je voor de zekerheid sinaasappelolie te mengen met jojoba olie. Zo heb je er tevens langer plezier van. Krijg je onverhoopt toch last van hoofd of een rode huid? Gebruik dan volgende keer een lagere dosering. Het is beter de olie niet te gebruiken tijdens de eerst 3 maanden van de zwangerschap.

Etherische sinaasappelolie kopen

Verschillen en overeenkomsten tussen sinaasappel olie en rozemarijn olie.
Het verschil tussen rozemarijn olie en sinaasappel olie is dat rozemarijn slijmoplossend en geschikt is voor mensen met een lage bloeddruk en sinaasappel olie niet.
En de overeenkomsten: Ze zijn allebei schimmel bestrijdend en opmonterend.

Meer weten? Bekijk de onderzoeken naar sinaasappelolie van

stichting aroma therapie of sinaasappelolie wiki.

Geef een reactie