Etherische olie

Alles over etherische roos-geranium olie in één blog!

roos-geranium

Alles over etherische roos- geranium olie in één blog!

Een blog volledig over de etherische roos-geranium olie? Jazeker! De essentiële olie heeft je namelijk ontzettend veel te bieden. Wat precies en hoe je dat bereikt? Dat lees je hieronder. 

Wat is etherische roos-geranium olie?
Etherische roos-geranium olie wordt gewonnen uit de blaadjes en stengels van de geraniumplant. Deze worden vlak voor de bloei geoogst om de beste olie te verkrijgen. Hoe? Door middel van stoomdestillatie! Afhankelijk van het soort geranium en de kwaliteit is tussen de 500 en 1000 kilo nodig voor 1 kilo geranium olie (olie tot plant verhouding: 0,1 – 0,2%).

Hoe ruikt roos-geranium olie?
Roos-geranium olie ruikt uiteraard naar de roos-geranium zelf. De karakteristieken geuren zijn; warm, zoet, ietsje kruidig met een duidelijke rozennoot. De rozengeur van het geraniumblad is sterker dan de geur van echte rozen. Ga je roos- geranium olie gebruiken? Let op. Hij heeft een vrij sterke ‘geur’, je hebt dus minder essentiële druppels nodig in verhouding tot andere etherische oliën.

Etherische olie roos-geranium eigenschappen:
• Antiseptisch (ontsmettend, bacterie-, schimmel- en virusdodend)
• Bloedregulerend
• Veelzijdig en makkelijk te combineren (bijv. met bergamot, roos, neroli, lavendel, en sandelhout olie).
• Krampstillend bij menstruatieklachten
• Geestelijke uitputting

5 voordelen van roos-geranium etherische olie:
1. Vermindert angst, stress en woede.
2. Vermindert acne, gesprongen adertjes, rosacea en couperose
3. Reguleert de talgafscheiding voor een droge én vette huid
4. Geeft energie, zelfvertrouwen en evenwicht
5. Bestrijd hormonale klachten

Waar wordt roos-geranium olie het meest voor gebruikt?
Roos-geranium olie wordt veruit het meest ingezet als verdampingsolie. Verdamping van roos-geranium olie maakt de lucht vrij van schimmels en griep virussen en houdt in de zomer muggen op afstand. Verder wordt etherische roos-geranium olie met name gebruikt om de hormonale cyclus te reguleren.

Etherische roos-geranium olie kopen

Hoe roos-geranium etherische olie te gebruiken?

Cellulitis bestrijden: 7 druppels geranium, 3 druppels rozemarijn olie mengen met 30 ml amandel olie. Breng aan op de lichaamsdelen waar zich cellulitis bevind en masseer dagelijks met stevige ronde bewegingen. Doe dit een week en vervolgens één week niet. Herhaal daarna de cyclus.
Bij angst en stress: met een inhaler, aroma hanger of aroma diffuser.
Ontspannen douchen: druppel 5-10 druppels op de vloer.
Warm bad voor menstruatieklachten: 5-10 druppels in het water (pas na het vullen van het bad)
Beter slapen door massage: ‘masseren met een mengsel van 5-6 druppels roos-geranium in 30 ml zoete amandel olie
Ontstressen op het werk: 5-10 druppels roos-geranium olie per 100 ml water in diffuser.

Bij welk chakra past roos-geranium olie?
Roos-geranium olie stimuleert het vierde chakra, ook wel anahasta chakra, hart chakra genoemd net als sinaasappel olieBevindt zich bij het hart. Het groene hartchakra is het centrum van liefde, en staat voor verwerking van gevoelens, verwantschap, medegevoel, openen voor schoonheid en harmonie, ontwikkeling van eigenliefde en acceptatie. Roos-geranium olie heeft dus een positief effect op je spiritualiteit.

Wat is de spirituele betekenis van roos-geranium ?
Roos-geranium hangt samen met het element lucht. Vroeger hing men bloemenkransen van geraniums aan huizen om de inwoners te beschermen tegen kwade geesten. Geraniums in de tuin zouden zowel de eigenaar als de omringende planten kracht geven. Geranium zou geluk, vreugde en genezing brengen vandaar dat je vooral in Oostenrijk nog steeds geraniums buiten in het raamkozijn ziet staan.

Is roos-geranium olie gevaarlijk?
Enkel bij inwendig gebruik. Roos-geranium olie is compleet veilig voor zowel in een aroma diffuser als uitwendig gebruik. Roos – geranium olie kan bij verdamping hoofdpijn veroorzaken. Tevens wordt de olie afgeraden bij zwangerschap. De belangrijkste bestanddelen in geranium olie zijn geraniol en citronellol en werken als zwakke oestrogenen en moeten om die reden vermeden worden door mensen met borstkanker of die borstkanker hebben gehad. Heb je een gevoelige huid? Dan adviseren we je voor de zekerheid geraniumolie te mengen met jojoba olie. Zo heb je er tevens langer plezier van. Krijg je onverhoopt toch last van hoofdpijn of een rode huid? Gebruik dan volgende keer een lagere dosering.

Etherische roos-geranium olie kopen

Verschillen en overeenkomsten tussen roos-geranium olie en lemongrass olie.
Het verschil tussen roos-geranium olie en lemongrass. Lemongrass olie ruikt naar citroen en Roos-geranium ruikt eerder naar rozen. Lemongrass olie werkt beter bij concentratie.
De overeenkomsten: Ze werken allebei bij acne en een vette huid en zijn ontstekingsremmend. Tevens worden ze allebei afgeraden bij zwangerschap.

Meer weten? Bekijk de onderzoeken naar roos-geranium olie van:

stichting aroma therapie of roos geranium olie wiki

Related Posts

Geef een reactie