Etherische olie

Alles over etherische palmarosa olie in één blog!

Alles over etherische palmarosa olie in één blog

Alles over etherische palmarosa olie in één blog!

Een blog volledig over de etherische palmarosa olie? Jazeker! De essentiële olie heeft je namelijk ontzettend veel te bieden. Wat precies en hoe je dat bereikt? Dat lees je hieronder. 

Wat is etherische palmarosa olie?
Etherische palmarosa olie wordt gewonnen uit het verse of gedroogde blad vlak voor de bloei van de palmarosa struik. Hoe? Door middel van stoomdestillatie! Afhankelijk van het soort gras, (vers of gedroogd) en de kwaliteit is 75  kilo vers of gedroogd gras nodig voor 1 kilo palmarosa olie (olie tot plant verhouding: 1,5%).

Hoe ruikt palmarosa olie?
Palmarosa (vroeger bekend als Turkse geranium olie) behoort tot de grasachtigen onder de etherische oliën net als lemongrass, citronella, gembergras en vetiver. De palmarosa struik is een tot 3 meter hoge struik en komt oorspronkelijk uit India maar wordt tegenwoordig wereldwijd gekweekt in tropische gebieden. Palmrosa heeft een hoger gehalte aan monoterpenolen en esters dan andere grassoorten. Hoe hoger de struik gekweekt hoe meer monoterpenolen en esters de olie bevat. De karakteristieken geuren zijn; kruidig, groen met een lichte citrusnoot, soms ook een zoete bloemige ondertoon. Door de geraniol doet de geur denken aan de roos-geranium. Ga je palmarosa olie gebruiken? Let op. Hij heeft een vrij sterke ‘geur’, je hebt dus minder essentiële druppels nodig in verhouding tot andere etherische oliën.

Wat zijn de actieve bestanddelen van palmarosa olie?
Monoterpenolen: De monoterpenolen: geraniol, linalol, nerol, citronellol geven palmarosa zijn anti- infectie, bacteriële en ant-schimmel infecties. eigenschap
Esters: o.a. geranyl acetaat
Sesquiterpenen: elemeen, humuleen, farneseen, cardiseen

Etherische olie palmarosa eigenschappen:
• Antibacterieel (bacterie-, schimmel-dodend)
• Reguleert stress-hormonen
• Veelzijdig en makkelijk te combineren (bijv. met dennen, cederhout, sandelhout, roos-geranium, jasmijn, my chang, lavendel, citroen, lemongrass )
• Zacht voor baby en kind-huid
• Ontspannend en kalmerend
* Hydrateerd droge en gevoelige huid
* Acné verminderend
* Jeukstillend

7  voordelen van palmarosa etherische olie:
1. Vermindert acné en droog eczeem
2. Verzorgd de vette huid
3. Verbeterd spijsvertering
4. Vermindert bronchitis
5. Vermindert rimpels en littekens
6. Vermindert schimmelinfecties, luieruitslag
7. Vermindert zenuwpijn, spit, ischias en reumatische pijn

Waar wordt palmarosaolie het meest voor gebruikt?
Palmarosa olie wordt veruit het meest ingezet bij stress en onrust in situaties die te veel zijn geworden voor lijf en geest. Maar heb je spit of reumatische pijnen dan kun je veel baat hebben bij de palmarosa olie.


Etherische palmarosa olie kopen

Hoe palmarosa etherische olie te gebruiken?

Tegen een vette huid: Maak een mengsel van 6 druppels palmarosa, 1 druppel lavendel, 3 druppels kamille olie met 30 ml Jojoba olie. 
Bij angst en stress: met een inhaler, aroma hanger of aroma diffuser.
Bij spit, Ischias of reumatische klachten: Maak een mengsel van zoete amandel olie en 3 druppels palmarosa en 2 druppels lavendel
Tegen luchtweg infecties: Maak een mengsel van 4 druppels palmarosa, 3 druppels niaouli in een aroma diffuser
Beter slapen: neem een bad met 5 druppels palmarosa olie en 5 druppels lavendel olie
Stimuleer positieve gedachten: 4 druppels palmarosa, 2 druppels bergamot olie en 3 druppels dennen olie per 100 ml water in diffuser.
Bij hartproblemen door stress: inwrijven op het borstbeen , 5 druppels palmarosa olie  en 15 ml zoet amandel olie
Bij een vaginale schimmel:meng 5 druppels palmarosa olie en 3 druppels tea tree olie met een warm bad 

Bij welk chakra past palmarosa olie?
Palmarosa olie stimuleert het tweede chakra, sacraal chakra genoemd. Deze bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. In het Sanskriet wordt het ook wel Swadhistana Chakra genoemd. Dit Chakra staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.


Wat is de spirituele betekenis van palmarosa?
De spirituele energie van palmarosa is kalmerend, verlichtend en liefdevol. Ze draagt bij aan innerlijke harmonie en veerkracht, en helderheid voor de geest. De olie stabiliseert het hart en geest in de volgende situaties:
– zenuwachtigheid, onrust, stress, slapeloosheid
– onzekerheid, gebrek aan vertrouwen en moedeloosheid
– emotionele verkilling en afstandelijkheid
– verharding en verbittering

Is palmarosa olie gevaarlijk?
Enkel bij inwendig gebruik. Palmarosa olie is één van de meest huidvriendelijke oliën binnen de aromatherapie en is compleet veilig voor zowel in een aroma diffuser als uitwendig gebruik. Heb je een gevoelige huid? Dan adviseren we je voor de zekerheid palmarosa olie te mengen met jojoba olie. Zo heb je er tevens langer plezier van. Krijg je onverhoopt toch last van hoofdpijn of een rode huid? Gebruik dan volgende keer een lagere dosering.

Etherische palmarosa olie kopen

 Meer weten? Bekijk de onderzoeken naar palmarosa olie van:

stichting aroma therapie of palmarosaoliewiki

Geef een reactie