Etherische olie

Alles over etherische lemon – eucalyptus olie in één blog!

Alles over etherische lemon-eucalyptus olie in één blog

Alles over etherische lemon – eucalyptus olie in één blog!

Een blog volledig over de etherische lemon – eucalyptus olie? Jazeker! De essentiële olie heeft je namelijk ontzettend veel te bieden. Wat precies en hoe je dat bereikt? Dat lees je hieronder. 

Wat is etherische lemon – eucalyptus  olie?
Etherische lemon – eucalyptus olie wordt gewonnen uit een naar citroen geurende blauwe gom citriodora boom. Een hoge boom met gladde schors. Hoe? Door middel van stoomdestillatie! Afhankelijk van het soort citroen eucalyptus en de kwaliteit van de bladeren is 60 kilo verse bladeren nodig voor 1 kilo citroen-eucalyptus olie (olie tot plant verhouding: 1,8 – 2%).

Hoe ruikt lemon – eucalyptus  olie?
Citroen-eucalyptus olie ruikt uiteraard naar de eucalyptus zelf. De karakteristieken geuren zijn; lemon citronella achtige geur en ruikt zoet, fris met een houtige hint. Ga je lemon – eucalyptus  olie gebruiken? Let op. Hij heeft een vrij sterke ‘geur’, je hebt dus minder essentiële druppels nodig in verhouding tot andere etherische oliën.

Etherische olie lemon – eucalyptus eigenschappen:
• Antibacterieel (bacterie-, schimmel-dodend)
• Ontstekingsremmend
• Veelzijdig en makkelijk te combineren (bijv. met dennen, lavendel, cederhout, sandelhout, citroen, )
• Pijnstillend en krampstillend
• Bloeddruk verlagend
* Insectenwerend
* Antiviraal

5 voordelen van lemon – eucalyptus etherische olie:
1. Ontstekingsremmend ( peesontsteking, tennisarm, verstuikingen)
2. Anti reumatisch, artritis
3. Verzacht hoestbuien
4. Helpend bij voetschimmel, zwemmerseczeem
5. Kalmeert de zenuwen

Waar wordt lemon – eucalyptus olie het meest voor gebruikt?
Citroen – eucalyptus wordt veruit het meest ingezet om bescherming te bieden tegen infecties zoals bijvoorbeeld influenza, corona, of om de ademhaling te verbeteren door de olie te verdampen in een aroma diffuser of door een massage te geven.

Etherische lemon – eucalyptus olie kopen

Hoe lemon – eucalyptus etherische olie te gebruiken?

Bij peesontsteking: Verdun 4 druppels lemon – eucalyptus olie met 30 ml Jojoba olie en masseer de pijnlijke plek
Om de lucht te zuiveren: met een inhaler, aroma hanger of aroma diffuser.
Bij spanning in de nek: Maak een mengsel van 1 druppel citroen – eucalyptus, 1 druppel lavendel olie met een eetlepel basis olie en masseer de nek.
Bij hoestbuien: wrijf enkele druppels gemengd met een basis olie over de de borstkas
Bij ademhalings-problemen: Bijv. bij astma; Voeg enkele druppels toe aan een kopje warm water en adem de warme dampen gedurende 5- 10 minuten in
Bij een geïrriteerde huid: Doe 2 a 3 druppels op een wattenstaafje en breng aan op de geïrriteerde (hoofd)huid.
Bij vlooien bij honden: Meng 5 druppels lemon – eucalyptus olie met 500 ml water en laat hierin de halsband van de hond een nachtje weken. Laat de halsband drogen en doe de halsband weer om.
Bij muggen op vakantie: Vul een bad met warm water en 3 druppels citroen – eucalyptus olie en 3 druppels lavendel olie voor het slapen gaan en de muggen zullen weg blijven
Desinfecteer de kamer van een zieke: Doe 5 druppels lemon – eucalyptus olie , 5 druppels tea tree olie in een aromabrander

Bij welk chakra past lemon-eucalyptus olie?
Lemon – eucalyptus  olie stimuleert het zesde chakra, voorhoofdchakra,  3e oog, of Ajna Chakra genoemd. Ook rozemarijn olie stimuleert het 3e oog. Het voorhoofdchakra heeft ook te maken met het denken, met verstand en inzicht. Een geopend voorhoofdschakra zorgt ervoor dat de beide hersenhelften, ratio en gevoel, harmonieus kunnen samenwerken. Lemon – eucalyptus olie en rozemarijn olie hebben dus een positief effect op je spiritualiteit.


Wat is de spirituele betekenis van lemon – eucalyptus ?
Citroen – eucalyptus wordt vaak gebruikt in indiaanse reinigingsrituelen. Het beschermt en zuivert de aura en versterkt de levenskracht. Lemon – eucalyptus olie maakt je geest vrij en stimuleert zelfexpressie. Goed voor schrijvers en auteurs. Vroeger brandde men eucalyptus bladeren om het huis te zuiveren.


Is lemon – eucalyptus olie gevaarlijk?
Enkel bij inwendig gebruik. Lemon – eucalyptus olie is compleet veilig voor zowel in een aroma diffuser als uitwendig gebruik. Gebruik niet tijdens de zwangerschap. Heb je een gevoelige huid? Dan adviseren we je voor de zekerheid lavendelolie te mengen met jojoba olie. Zo heb je er tevens langer plezier van. Krijg je onverhoopt toch last van hoofdpijn of een rode huid? Gebruik dan volgende keer een lagere dosering.

Etherische lemon – eucalyptus olie kopen

Verschillen en overeenkomsten tussen olie lemon – eucalyptus en tijm olie.
Het verschil tussen citroen-eucalyptus olie en tijm olie is dat citroen-eucalyptus zeer geschikt is voor de wintermaanden om allerlei virussen aan te pakken. Al in het begin stadium van een influenza virus, voordat de cel zich nestelt wordt deze al geremd. door het gebruik van lemon-eucalyptus olie. Dit doet de tijm olie ook, echter die heeft meer tijd nodig om virussen te doden en werken daardoor langzamer dan citroen eucalyptus olie .
De overeenkomsten: Ze stimuleren allebei het immuunsysteem en  zijn antiviraal en bieden bescherming tegen het influenza virus of corona virus

Meer weten? Bekijk de onderzoeken naar lemon-eucalyptus olie ( citroen-eucalyptus) van:

stichting aroma therapie of lemon – eucalyptus oliewiki

Geef een reactie