Etherische olie

Alles over etherische Kaneel blad olie in één blog!

Alles over etherische kaneel blad olie in één blog!

Alles over etherische Kaneel blad olie in één blog!

Een blog volledig over de etherische kaneel blad olie? Jazeker! De essentiële olie heeft je namelijk ontzettend veel te bieden. Wat precies en hoe je dat bereikt? Dat lees je hieronder.

Wat is etherische kaneel blad olie?

Etherische kaneel blad olie wordt gewonnen uit de bladeren van de lichtbruine met papierachtige schors, Kaneelboom. Het is ook mogelijk kaneel olie te winnen uit de schors van de kaneelboom. De olie van de kaneel schors is zoeter en sterker van geur dan kaneel blad olie. Hoe? Door middel van stoomdestillatie van de bladeren van de kaneel boom! Er is ongeveer 60 kg aan bladeren nodig voor 1 liter kaneel olie.

Hoe ruikt kaneel olie?

Kaneel olie heeft een geur die aan kruidnagel doet denken. De karakteristieken geur is; peperachtige, droog en kruidige. Ga je kaneel olie gebruiken? Let op! De geur wordt mede bepaald door welk deel van de boom gebruikt wordt. Kaneel schors olie kan een vrij sterke ‘geur’ hebben, je hebt dus minder essentiële druppels nodig in verhouding tot kaneel blad etherische olie.

Etherische olie kaneel eigenschappen:

• Krampstillend voor de darmen
* Antibacterieel
• Ontstekingsremmend
• Verwarmend
• Stimuleert de geest
* Stimuleert de bloedtoevoer naar handen en voeten

5 voordelen van kaneel etherische olie:

1. Vermindert vermoeidheid.
2. Werkt pijnstillend,  darmkrampen door buik massage.
3. Versterkt zenuwen
4. Versterkt het immuunsysteem
5. Innerlijke kou

Waar wordt kaneel blad olie het meest voor gebruikt?

Kaneel olie wordt gebruikt om de warmte te herstellen als je je moe, zwak en koud voelt. De sterk ontsmettende bestanddelen maken kaneel een nuttig  ontsmettingsmiddel dat je beschermd tegen infecties en ziekten. Daarnaast wordt het immuunsysteem gestimuleerd. De olie werkt effectief bij het behandelen van stress-gerelateerde klachten.

Etherische kaneel blad olie kopen

Hoe kaneel blad etherische olie te gebruiken?

Bij spijsverterings klachten: d.m.v. buikmassage, 2 druppels kaneel, 6 druppels mandarijn en 4 druppels pepermunt.
Bij vermoeide spieren en kou: d.m.v. voeten bad. 2 druppels kaneel, 5 druppels rozemarijn.
Concentratie verbeteren: druppel 2 druppels kaneel en 5 druppels citroen olie in aroma diffuser.
Immuunsysteem versterken: d.m.v. voetmassage. 1 druppel kaneel, 2 druppels eucalyptus, 2 druppels citroen en 2 druppels tea tree olie mengen met een basis olie.
Verjaag verkoudheid: d.m.v. aroma diffuser,  2 druppels kaneel, tea tree en citroen.
Diarree verminderen: d.m.v. een kompres met 2 druppels kaneel, 6 druppels gember en 3 druppels sinaasappel olie op je onderbuik.

Bij welk chakra past kaneel olie?

Kaneel blad olie stimuleert het eerste chakra, Basischakra (stuit- of wortelchakra) Muladhara genoemd welke zich bevind ter hoogte van het stuitbeen onderaan de wervelkolom. Bij dit chakra hoort de kleur rood, de kleur van levenskracht. Het vertegenwoordigt moed, hartstocht, kracht, agressie, vurigheid. In de natuur vinden we rood in vuur, warmte, hitte, en het is daarom ook de kleur die met aardse energie wordt geassocieerd. Men noemt dit chakra ook wel overlevingschakra. Het zorgt voor het aanwezig zijn in de wereld en in je lichaam. Het basis-chakra is een soort fundering waardoor de mens verbonden is met de energie van de aarde. Als iemand weinig lichamelijke energie heeft of niet goed in zijn vel zit, stroomt de energie niet goed meer door dit chakra (blokkade).

Wat is de spirituele betekenis van kaneel? 

De olie van kaneel blad trekt spiritualiteit aan en geeft emotionele warmte en geborgenheid. Een uitstekende olie voor mensen die te lijden hebben aan menselijke afwijzing, en bescherming geeft aan mensen die het innerlijk koud hebben.

Is kaneel olie gevaarlijk?

Enkel bij inwendig gebruik. Kaneel blad olie is compleet veilig voor zowel in een aroma diffuser als uitwendig gebruik. De olie wordt afgeraden bij zwangerschap. Heb je een gevoelige huid? Dan adviseren we je voor de zekerheid kaneel olie te mengen met amandel olie. Zo heb je er tevens langer plezier van. Krijg je onverhoopt toch last van irritatie of een rode huid? Gebruik dan volgende keer een lagere dosering.

Etherische kaneel blad olie kopen

Meer weten? Bekijk de onderzoeken naar kaneel olie van stichting aroma therapie of kaneelolie wiki

 

 

 

Geef een reactie