Etherische olie

Alles over etherische Cederhout olie in één blog!

Alles over etherische cederhout olie in één blog!

Alles over etherische Cederhout olie in één blog!

Een blog volledig over de etherische cederhout olie? Jazeker! De essentiële olie heeft je namelijk ontzettend veel te bieden. Wat precies en hoe je dat bereikt? Dat lees je hieronder.

Wat is etherische cederhout olie?

Etherische cederhout olie wordt gewonnen uit de CEDRUS ATLANTICA. Hoe? Door middel van stoomdestillatie van de dennennaalden en takjes! Afhankelijk van het soort cederhout en de kwaliteit is 30 tot 40 kg houtsnippers/zaagsel nodig voor 1 liter cederhout olie. De opbrengst aan olie is ongeveer 3%

Hoe ruikt cederhout olie? 

Cederhout olie heeft een warme, houtig-balsemieke geur. De karakteristieken geuren zijn; een kamfer-achtige topnoot met een zoete houtachtige ondertoon. Ga je cederhout olie gebruiken? Let op! De geur wordt mede bepaald door het soort cederhout olie en waar deze vandaan komt. Alleen de etherische olie van de CEDRUS ATLANTICA is de echte cederhout olie. Helaas worden er verschillende soorten onder de naam cederhout verkocht, zoals bijvoorbeeld de ceder Virginia, waarvan de bestanddelen echter zeer verschillend zijn dan van de cedrus atlantica. Deze laatste kan een vrij sterke ‘geur’ hebben, je hebt dus minder essentiële druppels nodig in verhouding tot andere etherische oliën.

Etherische olie cederhout eigenschappen:

* Antiseptisch (ontsmettend, bacterie-, schimmel- en virus-dodend)
* Geeft kracht in moeilijke tijden
* Veelzijdig en makkelijk te combineren (met sinaasappel, Eucalyptus, tea tree, mandarijn, citroen en tijm olie).
* Slijmoplossend
* Ontstoppend acné, vette huid
* Libido verruimend
* Jeuk stillend
* Vermoeidheid
* Insectenwerend

5 voordelen van cederhout etherische olie:

1. Vermindert angst en depressie
2. Vermindert haaruitval en hoofdroos
3. Vermindert cellulitis ( in combinatie met sinaasappel olie )
4. Vergemakkelijkt de ademhaling en maakt de luchtwegen schoon.
5. Dood bacteriën in de lucht op natuurlijke wijze.

Waar wordt cederhout olie het meest voor gebruikt?

Cederhout olie wordt het meest ingezet bij spanningen woede en angst via verdamping door een aroma diffuser. Verder wordt etherische cederhout olie met name gebruikt bij luchtweginfecties en werkt het vooral bij allergieën. Het is ook een perfecte olie tegen muggen in je slaapkamer en motten in je kledingkast.

Etherische cederhout olie kopen

Hoe cederhout etherische olie te gebruiken?

Bij hoofdroos: neem een warm bad met 2 druppels dennen olie en 3 druppels sandelhout olie
Bij cellulitis: masseer met 5 druppels sinaasappel, 5 druppels cederhout en 30 ml amandel olie
Bij vermoeidheid en stress: d.m.v. massage. Meng een paar druppels met een basis olie
Ontspannen in sauna: gebruik tezamen met lavendel olie en eucalyptus olie
Relaxen in bad: maximaal 10 druppels in het water (pas na het vullen van het bad)
Bij meditatie: ‘in een aromahanger, geursteen of aroma diffuser
Ont-stressen na een lange werkdag: 5 druppels in een aroma diffuser met 3 druppels bergamot olie. Bergamot versterkt de werking van de cederhout olie

Bij welk chakra past cederhout olie?
Cederhout olie stimuleert het eerste chakra, ook wel basis chakra, Muladhara of wortel chakra genoemd welke zich bevind onder aan de wervelkolom in het perineum (tussen de anus en geslachtsdelen) en heeft de kleur rood.  Ook wel overlevingschakra genoemd, omdat dit chakra gericht is op overleving en bevrediging van alle basisbehoeften zoals eten, drinken en slapen. Het zorgt voor het aanwezig zijn in de wereld en in je lichaam. Het basis-chakra is een soort fundering waardoor de mens verbonden is met de energie van de aarde. Als iemand weinig lichamelijke energie heeft of niet goed in zijn vel zit, stroomt de energie niet goed meer door dit chakra (blokkade).

Wat is de spirituele betekenis van cederhout? 
De olie van de cederhout is reinigend en stimulerend. Hij geeft de gebruiker meer energie. Cederhout olie wordt gebruikt om meditatieruimtes te reinigen Cederhout olie is verwarmend, versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt bij het loslaten van de door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen. Men gelooft dat het spirituele leven door het verdampen van Cederolie wordt versterkt en dat de banden met het goddelijke erdoor worden aangehaald.

Is cederhout olie gevaarlijk?
Enkel bij inwendig gebruik. Cederhout olie is compleet veilig voor zowel in een aroma diffuser als uitwendig gebruik. Wordt afgeraden bij zwangerschap. Het is altijd belangrijk dat je etherische oliën en dus ook cederhoutolie eerst verdund met een basis olie voordat je het op de huid aanbrengt.

Heb je een gevoelige huid? Dan adviseren we je voor de zekerheid dennenolie te mengen met jojoba olie. Zo heb je er tevens langer plezier van. Krijg je onverhoopt toch last van irritatie of een rode huid? Gebruik dan volgende keer een lagere dosering.

Etherische cederhout olie kopen

Verschillen en overeenkomsten tussen cederhout olie en bergamot olie.
Het verschil tussen cederhout olie en bergamot olie is een houtachtige olie en bergamot neigt meer naar een citrus olie.Bergamot versterkt de werking van andere oliën, zo ook die van cederhout. Allebei de oliën zijn kalmerend. Bergamot is iets meer gericht op verdriet en kracht. Cederhout is meer gericht op geduld en zelfbewustzijn.

En de overeenkomsten:

  • stress verlichten
  • opwekkend, stimulerend
  • geeft energie
  • geestelijke uitputting
  • eczeem
  • vermoeidheid

Meer weten? Bekijk de onderzoeken naar cederhout olie van stichting aromatherapie of cederhout olie wiki

 

Geef een reactie