Etherische olie

4 fabels over lavendel olie

4 fabels over Lavendel olie

Etherische lavendel olie is een zeer bekende en populaire olie in de aromatherapie wereld. Het wordt vaak gebruikt voor ontspanning, stressvermindering en om te helpen bij slaapproblemen. Echter, er zijn nog steeds een aantal fabels en misverstanden over deze bijzondere olie. In deze blog gaan we dieper in op de meest voorkomende verhalen die circuleren over lavendel olie.

Fabel 1: Lavendel olie kan giftig zijn

Dit is echt een fabel die langzaam de wereld uit moet. Lavendel olie is een van de meest veilige etherische oliën om te gebruiken. Het is zelfs één van de weinige oliën die je zonder verdunning direct op je huid kunt aanbrengen. Het enige wat belangrijk is, is dat je de olie altijd van een betrouwbare bron koopt die gebruik maakt van biologische en duurzame teeltmethoden.

Fabel 2: Lavendel olie is alleen goed voor ontspanning

Hoewel het waar is dat lavendel olie populair is vanwege de kalmerende en ontspannende eigenschappen, is het ook een veelzijdige olie die voor tal van doeleinden kan worden gebruikt. Zo kan deze olie verlichting bieden bij hoofdpijn, spierpijn, gist-infecties, huidproblemen, insectenbeten en nog veel meer.

Fabel 3: Lavendel olie kan worden gebruikt zonder verdunning

Hoewel het waar is dat lavendel olie tot de veiligste oliën behoort, is het nog steeds belangrijk om het te verdunnen voordat je het op je huid aanbrengt. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, bijvoorbeeld door het te mengen met een dragerolie zoals jojoba olie of kokosolie. Door de olie te verdunnen wordt het makkelijker opgenomen in de huid en wordt het minder waarschijnlijk dat er irritatie optreedt.

Fabel 4: Lavendel olie werkt als een wondermiddel

Hoewel lavendel olie zeker nuttig kan zijn bij verschillende gezondheidsproblemen, is het geen wondermiddel dat alles kan genezen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om medische problemen altijd te bespreken met een arts. Het gebruik van etherische oliën kan aanvullend zijn op de reguliere behandelingen, maar mag nooit de reguliere behandeling vervangen.

Conslusie

Al met al is lavendel olie een veelzijdige en nuttige olie die in veel situaties kan helpen. Door deze fabels de wereld uit te helpen, kun je deze olie op de juiste manier gebruiken en er het maximale uit halen. Dus ga voor een betrouwbare bron. Daarnaast verdun de olie voor gebruik en wees niet bang om het volledige potentieel van deze bijzondere etherische olie te ontdekken!

Geef een reactie